Selecteer een pagina

Top 10 meeste gestelde vragen

1. Ik ben linkshandig, is dat een probleem?
Dat is geen probleem, je kunt gewoon met links gebaren! Er zijn ook veel dove mensen die linkshandig zijn en voor wie Gebarentaal hun moedertaal is. Zij gebaren ook gewoon met links. Ik ben zelf rechtshandig, maar je kunt de gebaren in mijn filmpjes gewoon spiegelen zoals het voor jou natuurlijk voelt. Je zult dit waarschijnlijk automatisch doen als je naar mijn gebaren kijkt. Heel simpel voorbeeld: als ik met rechts op mijzelf wijs als gebaar voor ‘ik’ dan kun jij dit dus gewoon met je linkerhand doen. Zo kun je alle gebaren heel makkelijk spiegelen. Je verandert zeker niet de betekenis van gebaren of zo, door met links te gebaren. Gewoon lekker doen dus!

2. Is Gebarentaal internationaal?

Nee, Gebarentalen zijn over de hele wereld lokaal ontstaan en ontwikkeld. Net als gewone talen, zoals bijvoorbeeld het Engels, Nederlands en Duits, die ook lokaal zijn ontstaan. Vroeger was er natuurlijk ook nog geen internet of televisie. Dove mensen in Nederland leefden in hun eigen community en hadden geen contact met bijvoorbeeld dove mensen in Engeland en hadden dus geen idee hoe zij daar gebaarden. Op deze manier is dus hier de Nederlandse Gebarentaal ontstaan en in Engeland de Engelse Gebarentaal. Er bestaan nog veel meer Gebarentalen, zoals de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Noorse Gebarentaal etc.

3. Ben ik verplicht om elke week mee te doen?

Nee je bent tot niets verplicht. De Nederlandse GebarenChallenge is een online gebarencursus die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Er zijn deelnemers die elke week meedoen, maar er zijn ook deelnemers die in de loop van het jaar aanhaken bij thema’s die ze extra aanspreken. Doe dus wat voor jou werkt! Je hebt ook de tijd want na afloop van het jaar, heb je nog een jaar toegang tot alle filmpjes. Dit zit gewoon bij de prijs inbegrepen.

4. Ik heb al een keer meegedaan, is deze GebarenChallenge nieuw?

Deze GebarenChallenge is nieuw voor iedereen die in 2017 en 2018 heeft meegedaan. In 2019 heb ik het programma helemaal vernieuwd en flink veel meer inhoudelijke waarde gegeven. De reacties van eerdere deelnemers zijn super positief, dus deze GebarenChallenge is dan absoluut een aanrader!

 

Heb je in 2019 meegedaan? Dan is deze GebarenChallenge jou al bekend. Wil je meer verdieping en blijven herhalen op de leuke manier die je van mij gewend bent? Dan is de follow-up iets voor jou! Je ontvangt in januari automatisch hierover bericht per e-mail.

5. Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Je ontvangt elke week 1 nieuw filmpje met 10 nieuwe gebaren + uitgebreide uitleg. Zo’n filmpje duurt ongeveer 10 – 15 minuten. De meeste deelnemers hebben daarna nog wel wat extra oefening nodig zodat gebaren ook blijven hangen. Als je geen behoefte meer hebt aan de uitleg, dan kun je ook een tweede filmpje openen in je leeromgeving, met alléén de gebaren. Dus zonder uitleg. Op deze manier kun je snel achter elkaar de gebaren herhalen.

6. Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Dat is het fijne van de GebarenChallenge: het is een online programma, die je kunt volgen in je eigen tijd en tempo, waar en wanneer je maar wilt. Ben je op vakantie? Met wifi kun je vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat inloggen op jouw online leeromgeving. Maar als je het fijner vindt, kun je ook de filmpjes lekker terugkijken als je weer thuis bent.

7. Hoe lang kan ik de filmpjes terugkijken?

Na inschrijving heb je in totaal 2 jaar toegang tot de filmpjes. Je kunt de filmpjes na afloop van de GebarenChallenge dus nog 1 jaar terugkijken.

8. Ik kan moeilijk (gebaren) leren, hoe weet ik dat dit mij wel lukt?

Ik vertel je eerst even hoe mijn aanpak is ontstaan. Mijn moeder had namelijk altijd de grootste moeite om gebaren te onthouden! Ze kon het niet helpen, maar de gewone reguliere gebarencursussen waren voor haar geen uitkomst. Ze voelde zich enorm onzeker en zei altijd tegen iedereen: ‘Ik kan dat niet’. Toen zijn we gaan kijken naar welke manier dan wél zou kunnen werken. En zo is de opzet van de GebarenChallenge ontstaan. Wat het anders maakt, is mijn rustige tempo, uitleg bij gebaren en het geven van ezelsbruggetjes. Je kunt zelf eens rustig kijken hoe het werkt want ik heb een mini-aflevering gemaakt als kennismaking. Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief ontvang je deze direct in je mailbox. Klik hier om deze aflevering op te vragen.

9. Krijg ik ook een overhoring?

Nee, de GebarenChallenge is een online programma, die je kunt volgen wanneer het jou goed uitkomt. Wat we wél doen is dit: om de 10 weken gebaren we een verhaaltje met alle de geleerde gebaren. De tekst van het verhaaltje kun je downloaden zodat je kunt oefenen om te kijken welke gebaren je onthouden hebt. Je kunt het daarna checken aan de hand van mijn filmpje waarop ik het verhaaltje gebaar. Maar nogmaals, dit is dus alleen leuk voor jezelf om te weten en niet verplicht.

10. Ontvang ik na afloop een certificaat?

Nee, wij geven geen certificaat af.

Staat jouw vraag er niet bij?

Dan is de kans groot dat hij tussen de andere veelgestelde vragen staat. 

Heb je toch nog een vraag?

Stuur ons een e-mail via onderstaande knop.

Volg de GebarenChallenge op social media: