fbpx

GebarenMarathon

21-daagse online kennismakingscursus over de basis van gebarentaal.

✅  Kennismaking met Nederlandse Gebarentaal
✅  Geschikt voor starters
✅  Aantal gebaren: 21
✅  27 euro

Gezien bij:

Misschien herken je dit wel

Is gebarentaal niet heel moeilijk?

Wat nou als ik een flater sla?

Kost het niet veel tijd?

Dan ben ik heel blij dat je hier bent want ik weet zeker dat jij ook kunt leren gebaren. Jong en oud, links- en rechtshandig, professionals en (groot)ouders; iedereen kan meedoen met de GebarenMarathon!

De GebarenMarathon is een 21-daagse kennismakingscursus met de Nederlandse Gebarentaal. Elke dag krijg je een filmpje met een nieuw gebaar die ik stap voor stap laat zien hoe je ‘m doet. Met leuke achtergrondinformatie én handige ezelsbruggetjes om ze gemakkelijker te onthouden. 

Daarnaast maak je kennis met een aantal geweldige basistechnieken, zoals lokaliseren, rolnemen en de kameleonhand. Zo ga je beter snappen hoe gebarentaal werkt. En dat allemaal in slechts 3 minuten per dag.

In de GebarenMarathon praten we trouwens gewoon Nederlands en ligt de focus op het leren van de losse gebaren leren. Hiermee kun je communiceren met iedereen in Nederland die gebarenvaardig is.

PS: wat betreft die ‘flater’, ook dat bespreek ik in de marathon inclusief voorbeeld van een vies woord dat je per ongeluk zou kunnen gebaren, en hoe je daarmee omgaat.

Reacties van deelnemers:

Samen met mijn kleindochter gedaan! We hebben genoten! 😃- Wendy

Dat ‘localiseren’ was voor mij echt een eye-opener! Die vergeet ik nooit meer! 😃🤗 – Meike

Wilde altijd al meer leren over Gebarentaal, maar had geen tijd. Deze 3 minuten per dag was echt ideaal! En zo leuk!! 🤗 – Eva

In het kort:

w

21 Dagen

Elke dag een nieuwe video met een nieuw gebaar uit de Nederlandse Gebarentaal.

Stap voor stap

Stap voor stap uitleg & ezelsbruggetjes om  gebaren makkelijker te onthouden

Basis van Gebarentaal

Basistechnieken: lokaliseren, rolnemen en de kameleonhand.

Tijdinvestering

Elke video is ongeveer 3 minuten. Makkelijk om even te kijken als je wacht op de bus, in de rij staat bij de supermarkt of op een terrasje zit!

Let op: je  krijgt na je inschrijving gelijk toegang tot alle 21 video’s, dus als je liever alle video’s in één dag  wilt binge-watchen kan dat ook!

Voor wie is deze cursus:

De GebarenMarathon is voor iedereen die een eerste stap wilt zetten in gebarentaal. Het is een superleuke en praktische kennismaking met gebarentaal en heel geschikt voor alle leeftijden. Dus lekker samen met je kleinkind kijken kan dus, of met je vriendin of gewoon alleen op de bank!

Heb je één van onze andere cursussen gedaan?

Dan is de GebarenMarathon altijd een supergoed vervolg. Want hierin maak je kennis met begrippen uit gebarentaal en krijg je nog meer inzicht in hoe het werkt. Als je aan de GebarenChallenge hebt meegedaan, dan zijn de 21 gebaren uit de marathon je al bekend, maar zit voor jou de aanvulling in het kennismaken met de technieken.

 

Over Bianca en Onno

Hi! Dit zijn wij, Bianca & Onno. De GebarenChallenge is gestart door Bianca in 2017 omdat zij zag dat veel mensen gebaren wilden leren, maar niet wisten waar of hoe. Cursussen waren te ver weg, te duur, te lang, te saai.

Bianca is zelf slechthorend geboren, werd uiteindelijk doof, en kreeg een idee hoe ze hierin mensen kon helpen. En zo ontstond de Nederlandse GebarenChallenge!

Zo ontzettend veel mensen hebben dankzij dit programma leren gebaren, gesprekken gevoerd met gebarentalige mensen om hun heen (of in het wild 😂) en ontdekten hoe fijn het is om contact te kunnen maken!

De GebarenChallenge begon trouwens als 1 programma, maar nu zijn er meerdere cursussen. Allemaal maken ze gebaren leren makkelijk(er), toepasbaar en ontzettend leuk! Bovendien kun je alle cursussen doen op je eigen gemakkie, vanaf je eigen bank, en in je eigen tijd.

Inmiddels is het team gegroeid met Onno Crasborn. Dertig jaar lang deed hij onderzoek naar gebarentaal, is gebarentaaltolk en werkte als hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Radboud Universiteit.

Samen helpen we mensen met gebaren leren op een leuke en laagdrempelige manier, en proberen zo de wereld mooier en leuker te maken!

Wij hebben ook een relatie. Bianca woont in Zandvoort en Onno woont in Nijmegen. Waar we ook zijn, thuis gebaren we altijd.

Hoe verder na je inschrijving?

1.

Online Leeromgeving

Je krijgt een mail met een link naar de online leeromgeving in Huddle. 

2.

Begin gelijk!

Pak een kop koffie erbij en schuif aan voor je eerste video!

3.

Eigen tijd en tempo

Bekijk de video’s in je eigen tijd, waar en wanneer het jou goed uitkomt.

4.

Geen toetsen

Wij doen niet aan toetsen en examens.

5.

1 jaar toegang

Rustig aan, je hebt alle tijd. Je houdt 1 jaar toegang tot alle video’s.

Jouw investering

27 euro

Dit is inclusief:

  • 21-daagse online cursus met elke dag een nieuwe video
  • onze fijne online leeromgeving & app in Huddle
  • 1 jaar lang toegang tot alle video’s.

Veelgestelde vragen

Is deze cursus geschikt voor beginners?

Ja deze cursus is geschikt voor beginners.

Kan ik de cursus ook alleen doen, of moet het met z'n tweeën?

Het kan allebei! De cursus is bijzonder geschikt om alleen te doen, maar uiteraard kun je het ook samen met iemand anders doen.

Ik heb meegedaan aan de Gebarenchallenge, is dit dan een goed vervolg?

Ja voor een deel wel. De 21 gebaren zitten ook in de GebarenChallenge. Maar in de Marathon vertel ik je ook over basistechnieken die niet in de Challenge zitten.

Ik ben linkshandig, is dat een probleem?

Nee dat is zeker geen probleem! Je maakt de gebaren gewoon met links.

Is gebarentaal internationaal?

Nee, elk land heeft een eigen gebarentaal. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Engelse gebarentaal, Zuid-Afrikaanse Gebarentaal, enzovoorts. Bij ons leer je gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruiken.

Tot wanneer hou ik toegang tot alle video's?

Vanaf je inschrijving heb je 1 jaar toegang tot alle video’s

Ben ik verplicht om elke dag mee te doen?

Nee, je bent niets verplicht. Je behoudt in totaal 1 jaar toegang tot alle video’s dus je kunt de cursus helemaal in je eigen tijd en tempo doen.

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Dit hangt af van hoe intensief je ermee aan de slag gaat. De filmpjes zijn 3 minuten per dag. 

Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

Nee, dit is zeker geen probleem omdat het een online cursus is. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je gaat na je vakantie verder waar je gebleven was, dat kan natuurlijk ook.

Krijg ik ook een overhoring?

Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.

Ontvang ik na afloop een certificaat?

Ja, aan het eind ontvang je een certificaat.

Doe je ook mee?

Schrijf je nu in!