fbpx

Welkom bij
Gebaren in Bedrijf!

Succesvolle en enthousiaste gebarentaalworkshops voor organisaties en bedrijven.

“Ontzettend leerzame workshop! Bianca maakt het leren van gebaren makkelijk met een enthousiaste en leuke inzet. Zeker een aanrader.” – Dominique Beentjes

Marjolein Schaart
Marjolein Schaart
01/02/2023
Lieve Bianca, Heel hartelijk bedankt voor alle leuke lessen van het afgelopen jaar! Ik heb ervan genoten en ik ben zeker van plan om het komend jaar nog regelmatig even terug te grijpen op de diverse afleveringen om te kijken wat ik nog weet of weer even een aantal gebaren op te halen. Ik ben – waarschijnlijk net als heel veel anderen – in de coronatijd geïnspireerd geraakt door Irma Sluis en haar collega’s. Daarvoor had ik er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat ondertiteling geen echt alternatief is voor een gebarentolk. Ook de actrice Rose Ayling-Ellis uit Eastenders, die vorig jaar Strictly Come Dancing heeft gewonnen, was een enorme inspiratie om nu eindelijk eens te gaan doen wat ik me altijd al had voorgenomen, namelijk me verdiepen in gebarentaal. Een collega van mij had al eerder de Gebarenchallenge gedaan (zij heeft een dove/slechthorende kleinzoon), dus toen de gelegenheid zich weer voordeed, heb ik me onmiddellijk aangemeld. En ik heb er geen spijt van gekregen! Ik ga jouw wekelijkse ‘bezoekjes’ enorm missen, maar gelukkig kan ik nog even van de lessen van het afgelopen jaar blijven genieten. Dank je wel voor alles en heel veel plezier en succes met de nieuwe cursisten! Liefs, Marjolein Schaart
Joost van den Berg
Joost van den Berg
31/01/2023
Het was heel leuk en leerzaam! Je doet het met veel enthousiasme en plezier dat spat eraf! Ze geeft leuke voorbeelden voor de praktijk! Ze gaf bij ons een workshop in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.
Dominique Beentjes
Dominique Beentjes
14/01/2023
Ontzettend leerzame workshop! Bianca maakt het leren van gebaren makkelijk met een enthousiaste en leuke inzet. Zeker een aanrader.
Annemieke Copper
Annemieke Copper
14/01/2023
Gistermiddag een workshop gebarentaal gehad met onze afdeling Radiologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Bianca heeft ons geleerd hoe we dove en slechthorende patiënten het beste op hun gemak kunnen stellen en begeleiden tijdens onze onderzoeken. Daarbij hebben we ook enorm gelachen. Heel erg bedankt Bianca, je doet het ontzettend leuk!
Gerard Van Den Broek
Gerard Van Den Broek
13/01/2023
Wat een enthousiasme en een energie. Zo is gebarentaal leren wel heel erg leuk. 🤙🤙 Aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Dank en succes.
Mitch Van Dijken
Mitch Van Dijken
13/01/2023
Workshop gebarentaal gehad met collega's om beter om te leren gaan met dove en slechthorende patiënten. Het was een hele leuke en leerzame workshop en ook helemaal toegespitst op ons vakgebied. De workshop werd met veel energie gegeven en er was genoeg ruimte voor vragen. Zeker een aanrader!
Cora Reisig
Cora Reisig
13/01/2023
In het ziekenhuis een super leuke workshop gekregen van Bianca. Wat een enthousiaste vrouw, veel gelachen en veel geleerd van deze energieke vrouw!
Fam van Helmond
Fam van Helmond
13/01/2023
Leuke kennismaking met gebarentaal gegeven door een heel erg enthousiaste Bianca. Top gedaan en een aanrader!
Raoul Treurniet
Raoul Treurniet
13/01/2023
Hele leuke cursus, wil zeker meer leren!
Marije den Breejen
Marije den Breejen
13/01/2023
Wat enthousiast en leerzaam!!

Deze bedrijven & organisaties gingen je voor:

Wat maakt ons uniek?

Wat ons uniek maakt is dat wij willen dat mensen met plezier gebaren leren. Dat het gewoon ontzettend leuk is!

Bianca zag in 2017 dat veel mensen graag gebaren willen leren, maar dat de gewone cursussen te duur, ver weg of te saai waren. Zo is de GebarenChallenge ontstaan. Een laagdrempelige, online en superleuke cursus waar nu al meer dan 48.000 mensen aan mee hebben gedaan.

Met diezelfde insteek, dat we gebaren leren leuk willen maken, geven we ook de workshops voor bedrijven en organisaties!

Gebarentaalworkshop

Omdat we precies weten waar mensen tegenaan lopen als ze gebaren gaan leren, hebben we een eigen methode ontwikkeld. We leggen gebaren stap voor stap uit, geven je ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden. 

Hoe gaat het in z’n werk?  Vooraf bespreken we in een videocall wat jullie doel is, hoeveel mensen er mee gaan doen en welke gebaren voor jullie bedrijf belangrijk zijn. Op basis daarvan maken wij een voorstel voor een geweldige workshop die precies aansluit bij wat jullie nodig hebben. Want het is niet efficiënt om rijtjes gebaren te leren die je niet gebruikt en in no-time weer vergeet. 

De workshop geven we online of live bij jullie op het werk en duurt 1 uur en 15 minuten. De 15 minuten bewaren we voor het stellen van vragen. En dat mogen echt alle vragen zijn, over gebarentaal, maar ook persoonlijke vragen aan Bianca over haar doofheid.

 

Over Bianca en Onno

Bianca van der Horst is zelf doof, werkte jarenlang bij de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind, Kentalis en op een dovenschool in Zuid-Afrika. Als ondernemer zette zij haar eigen bedrijf op waarmee ze netwerkborrels organiseerde voor slechthorenden op de werkvloer, ze verkocht het bekende gele fietsbordje voor doven en slechthorenden, en startte in 2017 met de succesvolle online gebarencursus, de Nederlandse Gebarenchallenge.

Onno Crasborn is gebarentaalwetenschapper, werkte tot september 2023 als hoogleraar gebarentaal aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij publiceerde vele artikelen en leerde zo gebarentaal echt doorgronden. Hij is internationaal een grote bekende in dit veld.

We zijn dus, al zeggen we het zelf :), een knettergoed team en hebben samen de expertise om een breed aanbod mogelijk te maken voor onze klanten!

Wil je meer informatie? 

Superleuk! Klik op onderstaande knop voor het contactformulier of stuur een mailtje naar contact@gebareninbedrijf.nl

Postadres (let op: géén bezoekersadres)
Anslijnstraat 33
2013 ED Haarlem

Social media:
Instagram: @gebarenchallenge
LinkedIn: /biancavanderhorst, /onnocrasborn

Bedrijfsinformatie