fbpx

GebarenChallenge

Online cursus met 500+ gebaren uit de Nederlandse gebarentaal.

✅ Kennismaking met gebarentaal en uitbreiding woordenschat
✅ Geschikt voor starters
✅ 500+ gebaren
✅ 97 euro

“Schrijf je gewoon in en geniet!” – Daniëlle

(Let op: video is een impressievideo. Het is een oude video uit 2021, maar laat wel goed zien wat mijn missie is en wat de GebarenChallenge is. Nu inschrijven betekent direct starten en gelijk toegang tot alle video’s (dus niet per week). Lees hieronder verder wat je precies krijgt.)

Gezien bij:

Misschien herken je dit wel:

 

Is gebarentaal niet heel moeilijk om te leren?

Kun je ook gebaren leren als je linkshandig bent?

Ben ik niet te oud om ermee te beginnen?

Dan ben ik heel blij dat je hier nu bent. Want ik weet zeker dat jij ook kunt leren gebaren! Jong en oud, links- en rechtshandig, professionals en (groot)ouders; iedereen kan meedoen met de Gebarenchallenge, het bekendste online programma om te leren praten met gebaren. Meer dan 45.000 mensen deden mee!

Met de unieke methode die ik ontwikkelde leer je meer dan 500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. Elk gebaar leg ik je stap voor stap uit en ik geef je leuke achtergrondinformatie en handige ezelsbruggetjes om ze gemakkelijker te onthouden!

In de Gebarenchallenge praten we trouwens gewoon Nederlands en ligt de focus op het leren van de losse gebaren leren. Hiermee kun je communiceren met iedereen in Nederland die gebarenvaardig is!

Reacties deelnemers:

“Goedemorgen Bianca, ik wil je heel graag iets vertellen. Ik vind de cursus fantastisch en je doet ’t zo goed. Ik heb vanmorgen in het ziekenhuis voor de eerste keer iets tegen iemand die doof is kunnen zeggen. Dat was zo ontzettend fijn!”- Ingrid Bruggeling

“Ik heb afgelopen jaar meegedaan en vond het geweldig! Je leert zo makkelijk en snel woorden, zinnen en zelfs verhalen gebaren. Bianca legt alles super duidelijk uit en met veel enthousiasme!” – Sabine Bruin

“Een absolute aanrader! Ik ken niemand in mijn omgeving die slechthorend of doof is, toch ben ik deze challenge aangegaan. Uit interesse en leergierigheid.” – Rochelle Wielinga

In het kort:

w

52 video's

Je krijgt direct toegang tot álle 52 video’s met in totaal meer dan 500 gebaren.

Stap voor stap leren

Alle gebaren leg ik stap voor stap uit en je krijgt ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden.

Gelijk beginnen!

Je kunt gelijk beginnen! Vanaf nu is de Gebarenchallenge het hele jaar open.

Wat krijg je in deze cursus?

De thema’s zijn een verrassing, maar we snappen helemaal dat je super nieuwsgierig bent! Dus we halen een tipje van de sluier wat je straks allemaal kunt:

N

Na 5 afleveringen...

weet je de gebaren voor een begroeting, hoe het gaat, maar ook de geweldige gebaren voor koffie, thee en warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk), hoe je iemand de liefde verklaart, een leuk compliment geeft met gebaren en nog veel meer!

N

Na 10 afleveringen...

ken je de gebaren voor weer en verkeer, maar ook werkwoorden komen aan bod, en een leuk gebarenverhaal om te kijken welke gebaren je onthouden hebt.

N

AFLEVERING 11 T/M 52...

Nu gaan we je gebaren-woordenschat uitbreiden. De thema’s zijn eindeloos en varieren van social media en vakantie, tot dierentuin, werk, school en beroepen. We pakken ook de seizoenen en feestdagen mee, dus je hebt vanaf nu altijd iets leuks te vertellen aan tafel of tijdens happy hour op je werk!

Wie gingen je voor?

Na zes waanzinnige edities weet ik dat er heel veel verschillende mensen met de Gebarenchallenge meedoen. Allemaal met een eigen reden, en elke reden is goed! Dat blijkt jaar na jaar uit de enthousiaste mails die ik ontvang. Een paar voorbeelden om je een idee te geven:

💛 Een oma voor haar dove kleinkind
💛 Een team voor hun slechthorende collega
💛 Ouders met hun kind met TOS of downsyndroom
💛 Een stewardess voor haar gebarentalige reizigers
💛 Een klas voor hun algemene ontwikkeling
💛 Een groep vriendinnen, gewoon voor de lol

Tijdinvestering

De video’s zijn gemiddeld ongeveer 12 minuten.

Over Bianca en Onno

Hi! Dit zijn wij, Bianca & Onno. De GebarenChallenge is gestart door Bianca in 2017 omdat zij zag dat veel mensen gebaren wilden leren, maar niet wisten waar of hoe. Cursussen waren te ver weg, te duur, te lang, te saai.

Bianca is zelf slechthorend geboren, werd uiteindelijk doof, en kreeg een idee hoe ze hierin mensen kon helpen. En zo ontstond de Nederlandse GebarenChallenge!

Zo ontzettend veel mensen hebben dankzij dit programma leren gebaren, gesprekken gevoerd met gebarentalige mensen om hun heen (of in het wild 😂) en ontdekten hoe fijn het is om contact te kunnen maken!

De GebarenChallenge begon trouwens als 1 programma, maar nu zijn er meerdere cursussen. Allemaal maken ze gebaren leren makkelijk(er), toepasbaar en ontzettend leuk! Bovendien kun je alle cursussen doen op je eigen gemakkie, vanaf je eigen bank, en in je eigen tijd.

Inmiddels is het team gegroeid met Onno Crasborn. Dertig jaar lang deed hij onderzoek naar gebarentaal, is gebarentaaltolk en werkte als hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Radboud Universiteit.

Samen helpen we mensen met gebaren leren op een leuke en laagdrempelige manier, en proberen zo de wereld mooier en leuker te maken!

Wij hebben ook een relatie. Bianca woont in Zandvoort en Onno woont in Nijmegen. Waar we ook zijn, thuis gebaren we altijd.

Hoe verder na je inschrijving?

1.

Begin meteen!

Pak een kop koffie erbij en schuif aan voor je eerste video!

2.

Inloggen

Log in met je computer, tablet of telefoon. Of gebruik de app.

3.

Eigen tijd & tempo

Bekijk de video’s waar en wanneer het jou goed uitkomt!

4.

Geen toetsen

Wij doen niet aan toetsen en examens. 

5.

1 jaar toegang

Je houdt 1 jaar toegang tot alle 52 video’s.

Reacties deelnemers: 

 “Wekelijks een filmpje met een stralende Bianca die alles super duidelijk voordoet en uitlegt. Mede hierdoor kon ik mijn dochter ‘weggeven’ in gebaren aan haar dove man.” – Niko van der Waal

“Meedoen aan de GebarenChallenge was de leukste en beste beslissing van 2019!”- Johanneke Logtenberg

“Afgelopen jaar heb ik de cursus GebarenChallenge gevolgd. Hier heb ik heel veel van geleerd en héél veel van genoten. De manier waarop de cursus is aangereikt vind ik heel prettig. Leuke en duidelijke filmpjes die het op een fijne manier mogelijk maakte om gebarentaal te leren.” – Lieke Dieckmann

Jouw investering

97 euro

Dit is inclusief:

 • 52 themavideo’s met elk 10 gebaren
 • 500+ gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal
 • Direct toegang tot alle 52 video’s
 • Gebruik van onze fijne leeromgeving & app in Huddle
 • 1 jaar onbeperkt toegang

  Veelgestelde vragen

  Is deze cursus geschikt voor beginners?

  Jazeker, deze cursus is geschikt voor absolute beginners..

  Kan ik de cursus ook alleen doen, of moet het met z'n tweeën?

  Het kan allebei! De cursus is bijzonder geschikt om alleen te doen, maar uiteraard kun je het ook samen met iemand anders doen. Of met een groep collega’s of familie bijvoorbeeld.

  Waarom zit deze cursus in een nieuwe online leeromgeving?

  De nieuwe leeromgeving is echt gemaakt voor het volgen van een cursus. Je hebt goed overzicht over alle lessen en je kunt afvinken wat je al hebt gedaan bijvoorbeeld. Ook een fijn voordeel is dat je bij de eerste keer inloggen je eigen wachtwoord kunt aanmaken.

  Ik ben linkshandig, is dat een probleem?
  Nee dat is zeker geen probleem! Je maakt de gebaren gewoon met links. Leuk om te weten als je naar de video’s kijkt: Bianca is rechtshandig, Onno is linkshandig.
  Is gebarentaal internationaal?
  Nee, elk land heeft een eigen gebarentaal. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Engelse gebarentaal, Zuid-Afrikaanse Gebarentaal, enzovoorts. Bij ons leer je gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruiken.
  Tot wanneer hou ik toegang tot alle lessen?

  Heb je je ingeschreven in 2023? Dan hou je één jaar toegang, vanaf je inschrijving. Als je wilt, kun je je account daarna uiteraard verlengen.

  Ben ik verplicht om elke week mee te doen?

  Nee, je bent niets verplicht. Je behoudt in totaal één jaar toegang tot alle lessen dus je kunt de cursus ook helemaal in je eigen tijd en tempo doen.

  Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

  Dit hangt af van hoe intensief je ermee aan de slag gaat. Per week ontvang je ongeveer 10-15 minuten aan video. 

  Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

  Nee, dit is zeker geen probleem omdat het een online cursus is. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je gaat na je vakantie verder waar je gebleven was, dat kan natuurlijk ook.

  Krijg ik ook een overhoring?
  Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.
  Ontvang ik na afloop een certificaat?

  Ja, aan het eind ontvang je een certificaat.

  Doe je ook mee?

  Schrijf je nu in!