fbpx
Al 48.000 mensen deden mee!

 

Nederlandse Gebarenchallenge

Leer succesvol en met plezier communiceren met gebaren!

  Meer dan 500 gebaren uit de
Nederlandse Gebarentaal

✅  Video’s met stap voor stap uitleg

✅  Superleuk voor jong & oud

✅  Inclusief handige app

“Schrijf je gewoon in en geniet!” – Daniëlle

(Let op: de video is om een indruk te geven. Het is een oude video uit 2022, die goed laat zien wat mijn missie en de Gebarenchallenge is.)

Gezien bij:

Denk je dit ook weleens?


Is gebarentaal niet heel moeilijk om te leren?

Kun je ook gebaren leren als je linkshandig bent?

Ben ik niet te oud om ermee te beginnen?

Dan ben ik heel blij dat je hier nu bent. Want ik weet zeker dat jij ook kunt leren gebaren!

Jong en oud, links- en rechtshandig, professionals en (groot)ouders; iedereen kan meedoen met de Gebarenchallenge, het bekendste online programma om te leren praten met gebaren.

Meer dan 48.000 mensen deden mee! Met de unieke methode die ik ontwikkelde leer je meer dan 500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal.

Elk gebaar leg ik je stap voor stap uit en ik geef je leuke achtergrondinformatie en handige ezelsbruggetjes om ze gemakkelijker te onthouden!

In de Gebarenchallenge praten we trouwens gewoon Nederlands en ligt de focus op het leren van de losse gebaren leren. Hiermee kun je communiceren met iedereen in Nederland die gebarenvaardig is!

Reacties deelnemers:

“Goedemorgen Bianca, ik wil je heel graag iets vertellen. Ik vind de cursus fantastisch en je doet ’t zo goed. Ik heb vanmorgen in het ziekenhuis voor de eerste keer iets tegen iemand die doof is kunnen zeggen. Dat was zo ontzettend fijn!” – Ingrid Bruggeling

“Ik heb afgelopen jaar meegedaan en vond het geweldig! Je leert zo makkelijk en snel woorden, zinnen en zelfs verhalen gebaren. Bianca legt alles super duidelijk uit en met veel enthousiasme!” – Sabine Bruin

“Een absolute aanrader! Ik ken niemand in mijn omgeving die slechthorend of doof is, toch ben ik deze challenge aangegaan. Uit interesse en leergierigheid.” – Rochelle Wielinga

In het kort:

w

Direct toegang tot alles

Je krijgt direct toegang tot alle 52 video’s met 500+ gebaren. Alle video’s zijn ondertiteld.

Relax!

Je oefent gewoon lekker thuis op je bank, in de trein of waar je ook maar een goede internetverbinding hebt. Je hoeft geen toetsen te maken of examen te doen.

Eigen tempo

Je kunt de filmpjes elke week kijken, of in de vakantie alles in één keer, dat is helemaal aan jou. In totaal heb je 1 jaar toegang tot al het lesmateriaal.

Wat krijg je in deze cursus?

De thema’s zijn een verrassing, maar we snappen helemaal dat je super nieuwsgierig bent! Dus we halen een tipje van de sluier wat je straks allemaal kunt:

N

Na 5 afleveringen...

weet je de gebaren voor een begroeting, hoe het gaat, maar ook de geweldige gebaren voor koffie, thee en warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk), hoe je iemand de liefde verklaart, een leuk compliment geeft met gebaren en nog veel meer!
N

Na 10 afleveringen...

ken je de gebaren voor weer en verkeer, maar ook werkwoorden komen aan bod, en een leuk gebarenverhaal om te kijken welke gebaren je onthouden hebt.
N

AFLEVERING 11 T/M 52...

Nu gaan we je gebaren-woordenschat uitbreiden. De thema’s zijn eindeloos en varieren van social media en vakantie, tot dierentuin, werk, school en beroepen. We pakken ook de seizoenen en feestdagen mee, dus je hebt vanaf nu altijd iets leuks te vertellen aan tafel of tijdens happy hour op je werk!

Wie gingen je voor?

Na zeven jaar weet ik dat er heel veel verschillende mensen met de Gebarenchallenge meedoen. Allemaal met een eigen reden, en elke reden is goed! Dat blijkt jaar na jaar uit de enthousiaste mails die ik ontvang. Een paar voorbeelden om je een idee te geven:

💛 Een oma voor haar dove kleinkind
💛 Een team voor hun slechthorende collega
💛 Ouders met hun kind met TOS of downsyndroom
💛 Een stewardess voor haar gebarentalige reizigers
💛 Een klas voor hun algemene ontwikkeling
💛 Een groep vriendinnen, gewoon voor de lol

Tijdinvestering

Elke video is ongeveer 10 – 12 minuten kijktijd. 

GebarenChallenge Bianca gebarentrainer

Over Bianca

Hi, ik ben Bianca! Gebarentrainer & oprichter van de Gebarenchallenge.

Nadat ik 10 jaar in loondienst werkte, ben ik in 2012 voor mezelf begonnen. Als kind droomde ik al van een eigen business, wat voor mijn omgeving een enorme grap was. Dat kan een doof meisje toch niet? Nu ben ik de supertrotse oprichter van een waanzinnig mooi bedrijf dat gebarentaal toegankelijk maakt voor iedereen. En ik werk sinds 2023 samen met Onno Crasborn, voormalig hoogleraar Gebarentaal en gebarentaaltolk. We zijn ook privé een gelukkig stel, samen met onze “Lassiehond” Jenna. 

Zo zie je maar weer, volg altijd je eigen hart! 🤩❤️

Ik word ontzettend blij van mijn werk, en vooral van mijn cursisten. Vaak kom ik ze tegen in de supermarkt, in de duinen of in de trein: geweldig!

Mijn hobby’s: zwemmen in de zee, Tony’s Chocolonely chocolade eten (de rode), boeken lezen en tijdens het koken luister ik naar Cesária Évora.

De Gebarenchallenge nog even op een rijtje

1.

Start 1 februari

Schrijf je in voor 1 februari. Dan gaan we van start. (daarna inschrijven kan nog t/m 28 februari)

 

2.

eigen account

Je krijgt je eigen persoonlijke inloggegevens voor de Huddle, onze fijne online leeromgeving.

3.

Elke week 10 gebaren

Elke week krijg je in de Huddle automatisch toegang tot een nieuwe video met 10 gebaren.

4.

52 video's

Na een jaar heb je 52 video’s met in totaal 500+ gebaren in je leeromgeving staan.

5.

1 jaar toegang

Je hebt 1 jaar toegang, elke week een nieuwe video.

Reacties deelnemers: 

 “Wekelijks een filmpje met een stralende Bianca die alles super duidelijk voordoet en uitlegt. Mede hierdoor kon ik mijn dochter ‘weggeven’ in gebaren aan haar dove man.” – Niko van der Waal

“Meedoen aan de Gebarenchallenge was de leukste en beste beslissing van 2019!” – Johanneke Logtenberg

“Afgelopen jaar heb ik de cursus Gebarenchallenge gevolgd. Hier heb ik heel veel van geleerd en héél veel van genoten. De manier waarop de cursus is aangereikt vind ik heel prettig. Leuke en duidelijke filmpjes die het op een fijne manier mogelijk maakte om gebarentaal te leren.” – Lieke Dieckmann

Wat kost het?

97 euro

Dit is inclusief:

  • 52 themavideo’s met elk 10 gebaren
  • 500+ gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal
  • Toegankelijke en gebruiksvriendelijke leeromgeving
  • Handige app in Huddle
  • 1 jaar toegang, direct toegang tot ALLE video’s

Veelgestelde vragen

Is deze cursus geschikt voor beginners?
Jazeker, deze cursus is geschikt voor absolute beginners..
Kan ik de cursus ook alleen doen, of moet het met z'n tweeën?
Het kan allebei! De cursus is bijzonder geschikt om alleen te doen, maar uiteraard kun je het ook samen met iemand anders doen. Of met een groep collega’s of familie bijvoorbeeld.
Waarom zit deze cursus in een nieuwe online leeromgeving?
De nieuwe leeromgeving is echt gemaakt voor het volgen van een cursus. Je hebt goed overzicht over alle lessen en je kunt afvinken wat je al hebt gedaan bijvoorbeeld. Ook een fijn voordeel is dat je bij de eerste keer inloggen je eigen wachtwoord kunt aanmaken.
Ik ben linkshandig, is dat een probleem?
Nee dat is zeker geen probleem! Je maakt de gebaren gewoon met links. Leuk om te weten als je naar de video’s kijkt: Bianca is rechtshandig, Onno is linkshandig.
Is gebarentaal internationaal?
Nee, elk land heeft een eigen gebarentaal. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Engelse gebarentaal, Zuid-Afrikaanse Gebarentaal, enzovoorts. Bij ons leer je gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruiken.
Tot wanneer hou ik toegang tot alle lessen?
Heb je je ingeschreven in 2023? Dan hou je één jaar toegang, vanaf je inschrijving. Als je wilt, kun je je account daarna uiteraard verlengen.
Ben ik verplicht om elke week mee te doen?
Nee, je bent niets verplicht. Je behoudt in totaal één jaar toegang tot alle lessen dus je kunt de cursus ook helemaal in je eigen tijd en tempo doen.
Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?
Dit hangt af van hoe intensief je ermee aan de slag gaat. Per week ontvang je ongeveer 10-15 minuten aan video.
Ik ga op vakantie, is dat een probleem?
Nee, dit is zeker geen probleem omdat het een online cursus is. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je gaat na je vakantie verder waar je gebleven was, dat kan natuurlijk ook.
Krijg ik ook een overhoring?
Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.
Ontvang ik na afloop een certificaat?
Ja, aan het eind ontvang je een certificaat.

Doe je ook mee?

Schrijf je nu in!