fbpx
GebarenChallenge Bianca slechthorend

Leer met succes alledaagse gesprekken voeren met gebaren!

Met 60+ gebaren uit de Nederlandse gebarentaal

  • Video’s met stap voor stap uitleg
  • Online volgen in je eigen tijd & tempo
  • Superleuk voor beginners & gevorderden

Dan gebaar ik goedemorgen… en dan?

Misschien herken je dit wel:

Je vindt gebarentaal zo’n waanzinnig mooie taal en je wilt graag leren hoe je gebaren kunt gebruiken in alledaagse gesprekken. Voor jezelf, voor je kinderen, of je dove collega. Het lijkt je geweldig om een alledaags gesprek te kunnen gebaren. Alleen je hebt geen idee waar je moet beginnen. Je leven is al druk genoeg en je hebt geen zin om ‘s avonds nog te moeten reizen voor een cursus. 

Dan ben ik heel blij dat je hier bent want in Gebaren in Gesprekken krijg je precies wat je zoekt! Een superleuk en duidelijk programma waarin je niet alleen losse gebaren leert, maar ze ook echt gaat oefenen in alledaagse gesprekken. En het is online, dus je kunt je lekker installeren op de bank en het programma volgen wanneer het jou goed uitkomt. Zo relaxed!

GebarenChallenge Bianca slechthorend

“Ook deze cursus vond ik ontzettend leuk en heel erg leerzaam!” 

Het komt duidelijk over, gaat niet te snel of te langzaam, juist goed. En jullie enthousiasme is helemaal een kadootje!

 

Thea

 

Hoe zit deze cursus in elkaar?

w

Drie alledaagse gesprekken

Je leert drie alledaagse gesprekken voeren met gebaren en mimiek.  

Stap voor stap leren

Bij ons geen ‘snel gewapper’, maar een leuke stap voor stap uitleg. Je leert hoe je gebaren maakt en ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden. 

Samen terugkijken

Nieuw in deze cursus: we kijken elk gesprek met jou terug en vertellen waaróm we iets op een bepaalde manier doen. Je gaat hierdoor  gebarentaal veel beter begrijpen!

“De nieuwe cursus is geweldig! Vooral nu met de nieuwe opzet”

Toevallig zei mijn man dat de onderwerpen van de Gebarenchallenge heel leuk zijn maar hij de dagelijkse dingen miste. En zie hier… op zijn wenken bediend!

 

Angele

 

GebarenChallenge 2022 Bianca inschrijven

Wat zit er in de gesprekken

In deze cursus leer je drie alledaagse gesprekken voeren met gebaren. Het eerste gesprek is een positieve begroeting, in het tweede gesprek gaat het met één van de twee niet zo lekker, en het derde gesprek is weer een vrolijke waarin je ook leert hoe je iets te drinken aanbiedt. Als je het leuk vindt, kun je daarna nog los op superleuke oefenzinnen die we natuurlijk ook allemaal op video laten zien!

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is voor iedereen, jong & oud, die alleen of samen wil leren om alledaagse gesprekken te voeren met gebaren. Of je nu eindelijk eens een gesprek wilt kunnen voeren met je dove neef of deze cursus wilt volgen omdat je er zelf gewoon superblij van wordt: het kan allemaal!

Geschikt voor beginners

Yes, deze cursus is supergeschikt voor beginners! We beginnen bij de basis en geven je stap voor stap uitleg over de gebaren en handige ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden. 

Over de trainers

Bianca van der Horst

Hoi! Ik ben Bianca, gebarentrainer en eigenaar van de Gebarenchallenge. Ik word ontzettend blij van mijn werk, en vooral van mijn cursisten! Vaak kom ik ze tegen in de supermarkt, in de duinen of in de trein: geweldig! Mijn hobby’s: zwemmen in de zee, Tony’s Chocolonely chocolade eten, boeken lezen en tijdens het koken luister ik naar Cesária Évora ?

Onno Crasborn

Hoi, ik ben Onno! Ik ben ook jouw trainer in deze cursus en vind het ontzettend leuk om mijn passie voor gebarentaal met jou te delen! Verder ben ik hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Radboud Universiteit en tolk gebarentaal. Mijn hobby’s: badminton, koken, boeken lezen en ‘s avonds kijk ik graag naar spannende detectives! 

Hoe gaat het verder na je inschrijving?

1.

Je eigen inloggegevens

Na je inschrijving ontvang je een link naar de nieuwe online leeromgeving (Huddle). Je mag hier zelf je wachtwoord aanmaken. Deze optie is nieuw!

2.

Direct beginnen

Je kunt direct inloggen en starten met gesprek 1 in de online leeromgeving. Een week later komt gesprek 2 vrij en weer een week later gesprek 3.

3.

Eigen tijd en tempo

Je volgt de cursus in je eigen tijd en tempo. Komt het een keer een week of langer niet uit? Geen probleem! Je behoudt in totaal zes maanden lang toegang tot alle video’s.

4.

Geen toetsen

Je hoeft geen toetsen te maken of examen te doen. Het gaat erom dat je het met plezier in praktijk brengt.

5.

Helpdesk bij technische problemen

Bij technische problemen kun je natuurlijk zoals altijd weer terecht bij onze fantastische helpdesk. Ook dit zit bij de prijs inbegrepen.

Speciale prijs voor jou!

€ 57,-

Dit is inclusief:

  • De complete cursus, bestaande uit 3 gesprekken met alle uitleg + oefenvideo’s. Inclusief extra oefenzinnen met video’s waarin wij ze laten zien. In totaal zijn dit 21 video’s boordevol gebaren.
  • Toegang tot onze online leeromgeving & online helpdesk voor vragen bij technische problemen.
  • 6 maanden onbeperkt toegang tot alle lessen in de online leeromgeving.

Veelgestelde vragen

Is deze cursus geschikt voor beginners?

Jazeker, deze cursus is geschikt voor absolute beginners. Daarnaast is de cursus ook heel prettig voor wie al wel gebaren heeft geleerd, maar zich hierin nog onzeker voelt, ze graag wilt opfrissen of wilt leren toepassen in alledaagse gesprekken.

Kan ik de cursus ook alleen doen, of moet het met z'n tweeën?

Het kan allebei! De cursus is bijzonder geschikt om alleen te doen, maar uiteraard kun je het ook samen met iemand anders doen. 

Ik heb meegedaan aan de Gebarenchallenge, is dit dan een goed vervolg?

Jazeker, het is een geweldig vervolg. Het merendeel van de gebaren is je misschien al bekend (afhankelijk van hoever de Gebarenchallenge hebt gevolgd),  maar je leert ze nu toepassen in alledaagse gesprekken. Dat is een hele nieuwe vaardigheid.

Waarom zit deze cursus in een nieuwe online leeromgeving?

De nieuwe leeromgeving is echt gemaakt voor het volgen van een cursus. Je hebt goed overzicht over alle lessen en je kunt afvinken wat je al hebt gedaan bijvoorbeeld. Ook een fijn voordeel is dat je bij de eerste keer inloggen je eigen wachtwoord kunt aanmaken.

Ik ben linkshandig, is dat een probleem?
Nee dat is zeker geen probleem! Je maakt de gebaren gewoon met links. Leuk om te weten als je naar de video’s kijkt: Bianca is rechtshandig, Onno is linkshandig.
Is gebarentaal internationaal?
Nee, elk land heeft een eigen gebarentaal. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Engelse gebarentaal, Zuid-Afrikaanse Gebarentaal, enzovoorts. Bij ons leer je gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruiken.
Tot wanneer hou ik toegang tot alle lessen?
T/m zes maanden na je inschrijving. Als je dat wilt, kun je je account daarna uiteraard verlengen.
Ben ik verplicht om elke week mee te doen?
Nee, je bent niets verplicht. Je behoudt in totaal zes maanden toegang tot alle lessen dus je kunt de cursus ook helemaal in je eigen tijd en tempo doen.
Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Dit hangt af van hoe intensief je ermee aan de slag gaat. Per week ontvang je ongeveer 30 minuten –  1 uur aan videomateriaal. 

Ik ga op vakantie, is dat een probleem?
Nee, dit is zeker geen probleem omdat het een online cursus is. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je gaat na je vakantie verder waar je gebleven was, dat kan natuurlijk ook.
Krijg ik ook een overhoring?
Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.
Ontvang ik na afloop een certificaat?

Ja, aan het eind ontvang je een certificaat.

Doe je ook mee?

klik op de knop hieronder en schrijf je nu in!