fbpx

Gebaren in Gesprekken 1

Online cursus waarin leert hoe je een alledaags gesprek voert met gebaren.

✅ Leer gesprekken voeren met gebaren
✅ Geschikt voor starters & licht gevorderden
✅ 63 gebaren, 3 gesprekken & 30+ EXTRA oefenzinnen
✅ 67 euro 

Gezien bij:

Dan gebaar ik goedemorgen… en dan?

Misschien herken je dit wel:

Je vindt gebarentaal een supermooie taal en je wilt heel graag leren hoe je gebaren kunt gebruiken in alledaagse gesprekken. Voor jezelf, voor je kinderen, of je dove collega. Het lijkt je geweldig om een alledaags gesprek te kunnen gebaren. Alleen je hebt geen idee waar je moet beginnen. Je leven is al druk genoeg en je hebt geen zin om ‘s avonds nog te moeten reizen voor een cursus. 

Dan ben ik heel blij dat je hier bent want in Gebaren in Gesprekken krijg je precies wat je zoekt! Een superleuk en duidelijk programma waarin je niet alleen losse gebaren leert, maar ze ook echt gaat oefenen in alledaagse gesprekken. En het is online, dus je kunt je lekker installeren op de bank en het programma volgen wanneer het jou goed uitkomt!

Reacties van deelnemers:

“Ook deze cursus vond ik ontzettend leuk en heel erg leerzaam!” – Thea

Het komt duidelijk over, gaat niet te snel of te langzaam, juist goed. En jullie enthousiasme is helemaal een kadootje! – Linda

Deze cursus is geweldig! Toevallig zei mijn man dat de onderwerpen van de GebarenChallenge heel leuk zijn maar hij de dagelijkse dingen miste. En zie hier… op zijn wenken bediend! – Angele

In het kort:

w

Drie alledaagse gesprekken

Je leert drie alledaagse gesprekken voeren met gebaren en mimiek. 

Stap voor stap leren

De gebaren leg ik stap voor stap uit en je krijgt ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden

Begin gelijk!

Je kunt gelijk inloggen & beginnen! Je houdt één jaar lang toegang tot alle video’s van deze cursus.

Zo werkt het

 

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je drie alledaagse gesprekken voeren met gebaren. Het eerste gesprek is een positieve begroeting, in het tweede gesprek gaat het met één van de twee niet zo lekker, en het derde gesprek is weer een vrolijke waarin je ook leert hoe je iets te drinken aanbiedt. Als je het leuk vindt, kun je daarna nog los op superleuke oefenzinnen die we natuurlijk ook allemaal op video laten zien!

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen, jong & oud, die alleen of samen wil leren om alledaagse gesprekken te voeren met gebaren. Of je nu eindelijk eens een gesprek wilt kunnen voeren met je dove neef of deze cursus wilt volgen omdat je er zelf gewoon superblij van wordt: het kan allemaal!

Geschikt voor beginners?

Yes, deze cursus is supergeschikt voor beginners! We beginnen bij de basis en geven je stap voor stap uitleg over de gebaren en handige ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden. 

Bianca en Onno Gebaren leren

Over Bianca en Onno

Hi! Dit zijn wij, Bianca & Onno. De GebarenChallenge is gestart door Bianca in 2017 omdat zij zag dat veel mensen gebaren wilden leren, maar niet wisten waar of hoe. Cursussen waren te ver weg, te duur, te lang, te saai.

Bianca is zelf slechthorend geboren, werd uiteindelijk doof, en kreeg een idee hoe ze hierin mensen kon helpen. En zo ontstond de Nederlandse GebarenChallenge!

Zo ontzettend veel mensen hebben dankzij dit programma leren gebaren, gesprekken gevoerd met gebarentalige mensen om hun heen (of in het wild 😂) en ontdekten hoe fijn het is om contact te kunnen maken!

De GebarenChallenge begon trouwens als 1 programma, maar nu zijn er meerdere cursussen. Allemaal maken ze gebaren leren makkelijk(er), toepasbaar en ontzettend leuk! Bovendien kun je alle cursussen doen op je eigen gemakkie, vanaf je eigen bank, en in je eigen tijd.

Inmiddels is het team gegroeid met Onno Crasborn. Dertig jaar lang deed hij onderzoek naar gebarentaal, is gebarentaaltolk en werkte als hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Radboud Universiteit.

Samen helpen we mensen met gebaren leren op een leuke en laagdrempelige manier, en proberen zo de wereld mooier en leuker te maken!

Wij hebben ook een relatie. Bianca woont in Zandvoort en Onno woont in Nijmegen. Waar we ook zijn, thuis gebaren we altijd.

Hoe gaat het verder na je inschrijving?

1.

Online leren

Je krijgt een mail met een link naar de online leeromgeving in Huddle. 

2.

Begin gelijk!

Pak een kop koffie erbij en schuif aan voor je eerste video!

3.

Eigen tijd en tempo

Bekijk de video’s in je eigen tijd, waar en wanneer het jou goed uitkomt!

4.

Geen toetsen

Wij doen niet aan toetsen en examens. Lekker rustig.

5.

1 jaar toegang

Heb je meer tijd nodig? Geen probleem! Je houdt 1 jaar toegang tot alle video’s.

Investering

67 euro

Dit is inclusief:

  • Video’s met 3 gesprekken
  • Uitleg van 63 gebaren (super geschikt voor beginners!)
  • Extra verdiepingsvideo’s
  • ‘Karaoke’ oefenvideo’s
  • Meer dan 30 extra oefenzinnen.
  • Toegang tot onze online leeromgeving + app in Huddle
  • 1 jaar onbeperkt toegang tot alle video’s.

    Veelgestelde vragen

    Is deze cursus geschikt voor beginners?

    Jazeker, deze cursus is geschikt voor absolute beginners. Daarnaast is de cursus ook heel prettig voor wie al wel gebaren heeft geleerd, maar zich hierin nog onzeker voelt, ze graag wilt opfrissen of wilt leren toepassen in alledaagse gesprekken.

    Kan ik de cursus ook alleen doen, of moet het met z'n tweeën?

    Het kan allebei! De cursus is bijzonder geschikt om alleen te doen, maar uiteraard kun je het ook samen met iemand anders doen. 

    Ik heb meegedaan aan de GebarenChallenge, is dit dan een goed vervolg?

    Jazeker, het is een geweldig vervolg. Sowieso zitten er 25 nieuwe gebaren in deze cursus die niet in de GebarenChallenge zitten. De overige gebaren zijn je misschien al bekend (afhankelijk van hoever de Gebarenchallenge hebt gevolgd), maar nu leer je ze toepassen in alledaagse gesprekken. Dat is een hele nieuwe vaardigheid. Deze cursus is ook super geschikt voor als je je kennis wilt opfrissen en voor absolute beginners. Alle gebaren worden stap voor stap uitgelegd.

    Waarom zit deze cursus in een nieuwe online leeromgeving?

    De nieuwe leeromgeving is echt gemaakt voor het volgen van een cursus. Je hebt goed overzicht over alle lessen en je kunt afvinken wat je al hebt gedaan bijvoorbeeld. Ook een fijn voordeel is dat je bij de eerste keer inloggen je eigen wachtwoord kunt aanmaken.

    Ik ben linkshandig, is dat een probleem?

    Nee is geen probleem. Je maakt de gebaren gewoon met links. Leuk om te weten als je naar de video’s kijkt: Bianca is rechtshandig, Onno is linkshandig.

    Is gebarentaal internationaal?
    Nee, elk land heeft een eigen gebarentaal. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Engelse gebarentaal, Zuid-Afrikaanse Gebarentaal, enzovoorts. Bij ons leer je gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruiken.
    Tot wanneer hou ik toegang tot alle lessen?

    1 jaar na je inschrijving. Als je dat wilt, kun je je account daarna uiteraard verlengen.

    Ben ik verplicht om elke week mee te doen?

    Nee, je bent niets verplicht. Je behoudt in totaal één jaar toegang tot alle lessen dus je kunt de cursus ook helemaal in je eigen tijd en tempo doen.

    Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

    Dit hangt af van hoe intensief je ermee aan de slag gaat. Gedurende 3 weken krijg je per week 30 – 60 minuten aan videomateriaal.

    Ik ga op vakantie, is dat een probleem?
    Nee, dit is zeker geen probleem omdat het een online cursus is. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je gaat na je vakantie verder waar je gebleven was, dat kan natuurlijk ook.
    Krijg ik ook een overhoring?
    Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.
    Ontvang ik na afloop een certificaat?

    Ja, aan het eind ontvang je een certificaat.

    Doe je ook mee?

    Schrijf je nu in!