fbpx

Handalfabet & vingerspellen

Online cursus waarin je het alfabet leert in gebarentaal en vingerspellen.

✅  Handalfabet en leren vingerspellen
✅  Geschikt voor starters
✅  Aantal gebaren: 26 letters + 32 oefenwoorden
✅  27 euro

Gezien bij:

Hoe spel ik mijn naam?

Misschien herken je dit wel:

Je ontmoet iemand die doof is, gebaart enthousiast ‘goedemorgen’, en dan? Je wilt je voorstellen, maar hoe doe je dat? En hoe weet je hoe de ander heet?

Daarvoor gebruiken we in gebarentaal vingerspellen! De letters A t/m Z in gebarentaal noemen we ook wel het handalfabet. Als je het handalfabet kent, gaat er een wereld voor je open. Je kunt namelijk dan álle woorden en namen vingerspellen die je maar wilt!

Vroeger bij mij op school vingerspelden we hele zinnen als we de gebaren niet wisten, en we gaven ook stiekem antwoorden aan elkaar door tijdens de les.  We gingen er dus helemaal mee los, en zagen het ook als een spel om zo snel mogelijk de woorden te kunnen aflezen. Dus behalve enorm nuttig, is het ook gewoon mega leuk! 

Reacties van deelnemers:

“Eindelijk een goede cursus over het handalfabet! Bedankt Bianca!” – Lara

“Wat is dit superleuk om te doen! 😃🤗” – Rosanne

“Mijn zoontje vingerspelt nu woorden tijdens zijn zwemles naar mij aan de kant. Zo leuk, het voelt als een geheimtaal!” – Mary

In het kort

w

Video's

Complete handalfabet, veelgestelde vragen over vingerspellen & 25 oefenwoorden!

Stap voor stap leren

De gebaren leg ik stap voor stap uit en je krijgt ezelsbruggetjes om ze makkelijker te onthouden.

Gelijk beginnen!

Je kunt gelijk beginnen! Je houdt maar liefst één jaar lang toegang tot alle video’s van deze cursus. 

Zo werkt het:

Wat krijg je in deze cursus?

Je leert het complete handalfabet, dus je leert de gebaren voor de letters A t/m Z. Ik leg alle gebaren stap voor stap uit. Je krijgt elk gebaar van meerdere kanten te zien, zodat je precies weet hoe je ‘m maakt. En ik laat ook bij elke letter zien hoe je ‘m nou níet doet. Dat is ook fijn om te weten als je thuis aan het oefenen bent. Zo weet je zeker dat je het handalfabet goed aanleert.

Daarnaast krijg je een video met daarin 10 veelgestelde vragen over vingerspellen. Deze vragen komen van eerdere deelnemers aan de Gebarenchallenge, dus echt van onze klanten zelf. We beantwoorden al deze vragen in een aparte video, bijvoorbeeld hoe doe je dat met spaties, of met dubbele letters, of als één van je vingers scheef staat.

En dit is heel leuk en je krijgt dit nergens: je krijgt 32 oefenwoorden! Dit zijn rijtjes met korte woorden/namen als je net begint, en langere woorden voor gevorderden. Je krijgt deze woorden ook automatisch als je je nu inschrijft voor deze cursus.

Tijdinvestering

De video’s van het handalfabet + de veelgestelde vragen + oefenwoorden zijn bij elkaar ongeveer 1,5 uur.  Het terugkijken om te herhalen en te oefenen is voor iedereen verschillend. Leuke tip voor bij het oefenen: als je op straat loopt of in de bus zit, probeer de namen van winkels te vingerspellen!

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die wil leren vingerspellen, of hierin beter wilt worden. En super geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor scholen.

Over Onno & Bianca

Hi! Dit zijn wij, Bianca & Onno. De GebarenChallenge is gestart door Bianca in 2017 omdat zij zag dat veel mensen gebaren wilden leren, maar niet wisten waar of hoe. Cursussen waren te ver weg, te duur, te lang, te saai.

Bianca is zelf slechthorend geboren, werd uiteindelijk doof, en kreeg een idee hoe ze hierin mensen kon helpen. En zo ontstond de Nederlandse GebarenChallenge!

Zo ontzettend veel mensen hebben dankzij dit programma leren gebaren, gesprekken gevoerd met gebarentalige mensen om hun heen (of in het wild 😂) en ontdekten hoe fijn het is om contact te kunnen maken!

De GebarenChallenge begon trouwens als 1 programma, maar nu zijn er meerdere cursussen. Allemaal maken ze gebaren leren makkelijk(er), toepasbaar en ontzettend leuk! Bovendien kun je alle cursussen doen op je eigen gemakkie, vanaf je eigen bank, en in je eigen tijd.

Inmiddels is het team gegroeid met Onno Crasborn. Dertig jaar lang deed hij onderzoek naar gebarentaal, is gebarentaaltolk en werkte als hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Radboud Universiteit.

Samen helpen we mensen met gebaren leren op een leuke en laagdrempelige manier, en proberen zo de wereld mooier en leuker te maken!

Wij hebben ook een relatie. Bianca woont in Zandvoort en Onno woont in Nijmegen. Waar we ook zijn, thuis gebaren we altijd.

Hoe verder na je inschrijving?

1.

Online Leren

Je krijgt een mail met een link naar de online leeromgeving in Huddle. 

2.

Begin gelijk!

Pak een kop koffie erbij en schuif aan voor je eerste video!

3.

Eigen tijd en tempo

Bekijk de video’s in je eigen tijd, waar en wanneer het jou goed uitkomt!

4.

Geen toetsen

Wij doen niet aan toetsen en examens.

5.

1 jaar toegang

Heb je meer tijd nodig? Geen probleem! Je houdt 1 jaar toegang tot alle video’s.

Marjolein Schaart
Marjolein Schaart
01/02/2023
Lieve Bianca, Heel hartelijk bedankt voor alle leuke lessen van het afgelopen jaar! Ik heb ervan genoten en ik ben zeker van plan om het komend jaar nog regelmatig even terug te grijpen op de diverse afleveringen om te kijken wat ik nog weet of weer even een aantal gebaren op te halen. Ik ben – waarschijnlijk net als heel veel anderen – in de coronatijd geïnspireerd geraakt door Irma Sluis en haar collega’s. Daarvoor had ik er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat ondertiteling geen echt alternatief is voor een gebarentolk. Ook de actrice Rose Ayling-Ellis uit Eastenders, die vorig jaar Strictly Come Dancing heeft gewonnen, was een enorme inspiratie om nu eindelijk eens te gaan doen wat ik me altijd al had voorgenomen, namelijk me verdiepen in gebarentaal. Een collega van mij had al eerder de Gebarenchallenge gedaan (zij heeft een dove/slechthorende kleinzoon), dus toen de gelegenheid zich weer voordeed, heb ik me onmiddellijk aangemeld. En ik heb er geen spijt van gekregen! Ik ga jouw wekelijkse ‘bezoekjes’ enorm missen, maar gelukkig kan ik nog even van de lessen van het afgelopen jaar blijven genieten. Dank je wel voor alles en heel veel plezier en succes met de nieuwe cursisten! Liefs, Marjolein Schaart
Joost van den Berg
Joost van den Berg
31/01/2023
Het was heel leuk en leerzaam! Je doet het met veel enthousiasme en plezier dat spat eraf! Ze geeft leuke voorbeelden voor de praktijk! Ze gaf bij ons een workshop in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.
Dominique Beentjes
Dominique Beentjes
14/01/2023
Ontzettend leerzame workshop! Bianca maakt het leren van gebaren makkelijk met een enthousiaste en leuke inzet. Zeker een aanrader.
Annemieke Copper
Annemieke Copper
14/01/2023
Gistermiddag een workshop gebarentaal gehad met onze afdeling Radiologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Bianca heeft ons geleerd hoe we dove en slechthorende patiënten het beste op hun gemak kunnen stellen en begeleiden tijdens onze onderzoeken. Daarbij hebben we ook enorm gelachen. Heel erg bedankt Bianca, je doet het ontzettend leuk!
Gerard Van Den Broek
Gerard Van Den Broek
13/01/2023
Wat een enthousiasme en een energie. Zo is gebarentaal leren wel heel erg leuk. 🤙🤙 Aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Dank en succes.
Mitch Van Dijken
Mitch Van Dijken
13/01/2023
Workshop gebarentaal gehad met collega's om beter om te leren gaan met dove en slechthorende patiënten. Het was een hele leuke en leerzame workshop en ook helemaal toegespitst op ons vakgebied. De workshop werd met veel energie gegeven en er was genoeg ruimte voor vragen. Zeker een aanrader!
Cora Reisig
Cora Reisig
13/01/2023
In het ziekenhuis een super leuke workshop gekregen van Bianca. Wat een enthousiaste vrouw, veel gelachen en veel geleerd van deze energieke vrouw!
Fam van Helmond
Fam van Helmond
13/01/2023
Leuke kennismaking met gebarentaal gegeven door een heel erg enthousiaste Bianca. Top gedaan en een aanrader!
Raoul Treurniet
Raoul Treurniet
13/01/2023
Hele leuke cursus, wil zeker meer leren!
Marije den Breejen
Marije den Breejen
13/01/2023
Wat enthousiast en leerzaam!!

Jouw investering

27 euro

Dit is inclusief:

  • Compleet handalfabet met stap voor stap uitleg
  • 10 veelgestelde vragen & antwoorden
  • 32 oefenwoorden op video
  • Onze fijne online leeromgeving & app in Huddle
  • 1 jaar lang onbeperkt toegang

Veelgestelde vragen

Is deze cursus geschikt voor beginners?

Ja deze cursus is geschikt voor beginners.

Kan ik de cursus ook alleen doen, of moet het met z'n tweeën?

Kan allebei! De cursus is bijzonder geschikt om alleen te doen, maar uiteraard kun je het ook samen met iemand anders doen.

Ik heb meegedaan aan de Gebarenchallenge, is dit dan een goed vervolg?

Ja, in deze cursus leer je namelijk het handalfabet en je krijgt  oefenwoorden (hele leuke :)). Dat zit niet in de GebarenChallenge.  Met de oefenwoorden kun je leren om zelf te vingerspellen, maar ook om te leren aflezen wat iemand anders vingerspelt. 

Ik ben linkshandig, is dat een probleem?

Nee is geen probleem. Je maakt de gebaren gewoon met links.

Is gebarentaal internationaal?

Nee, elk land heeft een eigen gebarentaal. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Engelse gebarentaal, Zuid-Afrikaanse Gebarentaal, enzovoorts. Bij ons leer je gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruiken.

Tot wanneer hou ik toegang tot alle lessen?

Vanaf je inschrijving heb je 1 jaar toegang.

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Dat bepaal je helemaal zelf.

Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

Nee, dit is zeker geen probleem omdat het een online cursus is. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je gaat na je vakantie verder waar je gebleven was, dat kan natuurlijk ook.

Krijg ik ook een overhoring?

Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.

Ontvang ik na afloop een certificaat?

Ja, aan het eind ontvang je een certificaat.

Doe je ook mee?

Schrijf je nu in!