Leer online & met plezier 500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal!

✓ video’s met stap-voor-stap uitleg
✓ al in week 1 ken je de eerste gebaren
✓ na een paar weken voer je je eerste gesprekken
✓ oefen online, in je eigen tijd en tempo
✓ start: 1 februari / inschrijving open t/m 1 maart

Jouw eenmalige kosten zijn € 29,95

Leer online & met plezier 500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal!

✓ video’s met stap-voor-stap uitleg
✓ al in week 1 ken je de eerste gebaren
✓ na een paar weken voer je je eerste gesprekken
✓ oefen online, in je eigen tijd en tempo
✓ Start: 1 februari / daarna inschrijven kan nog t/m 1 maart

Jouw eenmalige kosten zijn € 29,95

Denk je dit ook wel eens?

  • Is gebarentaal niet heel moeilijk om te leren?
  • De gebarentaaltolk op tv gaat zo snel, dat lukt mij nooit.
  • Kun je ook gebaren leren als je linkshandig bent?
  • Ben ik niet te oud om ermee te beginnen?

Dan ben ik heel blij dat je hier nu bent. Want ik ben ervan overtuigd dat jij ook kunt leren gebaren, net als de meer dan 17.500 mensen die je voorgingen. Jong en oud, links- en rechtshandig, professionals en (groot)ouders; iedereen kan meedoen met de GebarenChallenge, hét online programma om te leren praten met gebaren.

Met de unieke methode die ik ontwikkelde leer je in een jaar tijd heel gemakkelijk ruim 500 gebaren. Elk gebaar leg ik je stap voor stap uit en ik geef je achtergrondinformatie en handige ezelsbruggetjes om ze gemakkelijk te onthouden. Elke les pas je direct toe in de praktijk en al snel kun je met je geleerde gebaren je eerste gesprekken voeren.

In de GebarenChallenge praten we gewoon Nederlands en gebruiken ondersteunende gebaren.

Het maakt niet of je links- of rechtshandig bent. Je kunt alle gebaren met links of met rechts maken. De betekenis blijft gewoon hetzelfde.

Wie gingen je voor?

Na vier populaire edities weet ik dat er veel verschillende mensen met de GebarenChallenge meedoen. Allemaal met een eigen reden, en elke reden is goed! Dat blijkt jaar na jaar uit de enthousiaste mails die ik ontvang. Een paar voorbeelden om je een idee te geven:

✓ een oma voor haar dove kleinkind
✓ een team voor hun slechthorende collega
✓ ouders met hun kind met TOS of downsyndroom
✓ een stewardess voor haar gebarentalige reizigers
✓ een klas voor hun algemene ontwikkeling
✓ een groep vriendinnen, gewoon voor de lol

Dit zeggen eerdere deelnemers 

Wij, mijn dochter Milou en ik, zijn met the challenge begonnen dit jaar en zijn super enthousiast. Ikzelf ben slechthorend en afhankelijk van spraakafzien. Iedere week kijken we weer uit naar de volgende les die op zo’n leuke manier wordt gebracht, daar word je blij van. Als we elkaar zien brengen we de geleerde gebaren in praktijk en de één of de ander wordt wel eens gecorrigeerd.  Leuk om samen deze cursus te volgen.

 – Ien van der Plas

Graag wil ik je laten weten dat de gebaren ook helpen bij taalbarrières! Op mijn werk, als postassistente van de HAP in Den Haag, komen vele nationaliteiten aan de balie van de dokterspost. Met de gebarenkennis durf ik nu veel meer te “vragen” via gebaren en dat wordt goed begrepen!!!!! Leuk hé!

– Marion Schenk

Mijn dochter Mirthe (9) vindt het helemaal geweldig. Het is erg duidelijk en we gebruiken het nu steeds vaker. Het geeft haar zelfvertrouwen.

– Smuk Wolting

10 Gebaren per week

Elke week ontvang je een video van ongeveer 15 minuten waarin je 10 nieuwe gebaren leert rondom een bepaald thema. In totaal krijg je dus 52 video’s met 500+ gebaren. Alle video’s zijn ondertiteld.

Zelfstudie

Je leert gemakkelijk en ontspannen thuis op de bank, op vakantie, in de trein of waar je ook maar een goede internetverbinding hebt. Je hoeft geen toetsen te maken of examen te doen. Het gaat erom dat je het met plezier in praktijk brengt.
}

Je leert in je eigen tempo

De cursus mag dan challenge heten, maar het is zeker geen wedstrijd. Het is een gebarencursus die je helemaal in je eigen tijd en tempo volgt. Komt het een keer een week of langer niet uit? Je houdt nog een jaar na het einde van de GebarenChallenge toegang tot de online omgeving. Geen probleem dus!

Opbouw van de lessen

 

De thema’s per week zijn een verrassing, maar het is natuurlijk wel prettig om een beetje te weten wat je kunt verwachten:

Na 5 lessen

weet je hoe je iemand begroet, vraagt hoe het gaat, wat te drinken aanbiedt en een compliment geeft.

Na 10 lessen

kun je ook nog nog een gesprekje voeren over het weer, verkeer, leer je werkwoorden en krijg je je eerste gebarenverhaaltje.

Lessen 11 t/m 52

de basis is gelegd. Nu gaan we je gebaren-woordenschat uitbreiden. We sluiten daarbij aan bij de seizoenen en feestdagen.

Dit zeggen eerdere deelnemers 

Ik heb echt een superleuke date gehad met een dove man! In het begin vond ik het echt wel even spannend om te gaan gebaren, ik was erg bang het fout te doen, maar al snel bleek dat de gebaren die ik heb geleerd via de GebarenChallenge het communiceren een stuk makkelijker maakte!

– Wendy Danenberg

Eigenlijk wilde ik een offline cursus doen maar die kan ik vanwege o.a. werktijden niet volgen dus ik was heel blij toen ik deze online cursus vond. Het wordt allemaal heel duidelijk uitgelegd en is echt super leerzaam! Ik heb wel eens boeken geleend bij de bieb maar dat is toch moeilijker te volgen. Bedankt!

– Hanne van Beers

Ik heb inmiddels 2 NGT cursussen afgerond maar ik heb me toch aangemeld voor de challenge omdat ik geloof dat ik nog heel veel van je kan leren. Niet zozeer de gebaren, dan wel hoe je de gebaren onthoudt en beschrijft. Dank je wel dat je voor iedereen de gebarentaal toegankelijk maakt!

– Tamara Staring

Extra BONUS online workshop:

Ontdek je eigen naamgebaar!

In deze superleuke online workshop ontdek je jouw persoonlijke naamgebaar! Ik leg je precies uit wat het is en hoe het werkt. Als je je inschrijft voor de GebarenChallenge doe je automatisch mee.

Bianca van der Horst is oprichter van de Nederlandse GebarenChallenge en gebarentrainer. Zij werkt al bijna twintig jaar met doven en slechthorenden, was oprichter van 100% Slechthorend en Worldwide Visible, is zelf slechthorend sinds haar geboorte en weet als geen ander hoe het is als communiceren lastig gaat. De GebarenChallenge begon in 2017 als initiatief om mensen in haar eigen omgeving op een leuke manier gebaren te leren. De door haar ontwikkelde methode bleek meteen een groot succes. Het is Bianca’s missie dat meer mensen leren communiceren met gebaren, zodat minder mensen zich buitengesloten voelen.

Gebarentaal is niet internationaal. Elk land heeft een eigen gebarentaal.

De GebarenChallenge nog even op een rijtje

Je start op 1 februari 2021. We gaan samen één jaar rond. (daarna inschrijven kan nog t/m 1 maart)

Je krijgt je eigen persoonlijke inloggegevens voor onze fijne online leeromgeving.

Elke week ontvang je op maandag een nieuwe video met 10 gebaren.

Na een jaar heb je 52 video’s met in totaal 500+ gebaren in je leeromgeving staan.

Je houdt na dit jaar nog een extra jaar toegang tot alle video’s dus je hebt alle tijd.

Met jouw deelname aan de GebarenChallenge steun je de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind!

De NSGK heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb zelf natuurlijk een handicap en ben opgegroeid met een meervoudig gehandicapte broer. Maar er doen ook veel enthousiaste kinderen met een handicap mee met de GebarenChallenge. De NSGK zet zich voluit in voor deze kinderen en daarom steun ik hen graag. Doe jij ook mee?

Ook voor scholen en bedrijven

Wil jij samen met je leerlingen of collega’s aan de slag met gebaren leren? Bijvoorbeeld omdat jullie een dove of slechthorende leerling op school hebben of omdat je als bedrijf wilt dat iedereen zich welkom voelt? Ook dan kun je meedoen aan de GebarenChallenge. Al heel veel bedrijven en scholen gingen je voor!

Neem contact met mij op over de mogelijkheden. Stuur een mail naar: support@gebarenchallenge.nl. 

Dit zeggen eerdere deelnemers 

Je blies ons omver met je enthousiasme en de manier waarop je contact maakt. Ik ben werkelijk het hele weekend onder de indruk geweest! Ik ben me er nu pas van bewust dat als je niet kunt horen, er maar weinig mensen je taal spreken. Dat moet anders! En daar lever jij een prachtige bijdrage aan.

– Céline Lennertz / Personeel en Organisatie Adviseur
Provincie Limburg

Nog bedankt voor je TOP workshop !! De Jobcoaches waren hier zeer enthousiast over. 

– Marcel Mulders – Randstad

Bianca kwam bij ons langs op kantoor en nam ons direct bij binnenkomst mee in haar enthousiasme voor gebaren. In een inspirerende, interactieve sessie hebben we samen met de gebaren geoefend en Bianca kon zelfs een blinde collega laten ervaren hoe gebaren werken!

– R. Veldhuis

Veelgestelde vragen

Ik ben linkshandig, is dat een probleem?

Dat is geen probleem, je kunt gewoon met links gebaren! Er zijn ook veel dove mensen die linkshandig zijn en voor wie gebarentaal hun moedertaal is. Zij gebaren ook gewoon met links. Ik ben zelf rechtshandig, maar je kunt de gebaren in mijn filmpjes gewoon spiegelen zoals het voor jou natuurlijk voelt. Je zult dit waarschijnlijk automatisch doen als je naar mijn gebaren kijkt. Heel simpel voorbeeld: als ik met rechts op mijzelf wijs als gebaar voor ‘ik’ dan kun jij dit dus gewoon met je linkerhand doen. Zo kun je alle gebaren heel makkelijk spiegelen. Je verandert zeker niet de betekenis van gebaren of zo, door met links te gebaren. Gewoon lekker doen dus!

Ik heb al een keer meegedaan, is deze GebarenChallenge nieuw?

Heb je in 2017 of 2018 meegedaan? Dan is deze GebarenChallenge voor jou nieuw.

Heb je in 2019 of 2020 meegedaan? Dan ken je deze GebarenChallenge al.

Tot wanneer houd je toegang?

  • 2019: je houdt toegang tot alle video's t/m 31 januari 2021.
  • 2020: je houdt toegang tot alle video's t/m 31 januari 2022.
  • 2021: je houdt toegang tot alle video's t/m 31 januari 2023.
Is gebarentaal internationaal?

Nee, Gebarentalen zijn over de hele wereld lokaal ontstaan en ontwikkeld. Net als gewone talen, zoals bijvoorbeeld het Engels, Nederlands en Duits, die ook lokaal zijn ontstaan. Vroeger was er natuurlijk ook nog geen internet of televisie. Dove mensen in Nederland leefden in hun eigen community en hadden geen contact met bijvoorbeeld dove mensen in Engeland en hadden dus geen idee hoe zij daar gebaarden. Op deze manier is dus hier de Nederlandse Gebarentaal ontstaan en in Engeland de Engelse Gebarentaal. Er bestaan nog veel meer Gebarentalen, zoals de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Noorse Gebarentaal etc.

Ben ik verplicht om elke week mee te doen?

Nee je bent tot niets verplicht. De Nederlandse GebarenChallenge is een online gebarencursus die je in je eigen tempo kunt doorlopen. Er zijn deelnemers die elke week meedoen, maar er zijn ook deelnemers die in de loop van het jaar aanhaken bij thema’s die ze extra aanspreken. Doe dus wat voor jou werkt! Je hebt ook de tijd want na afloop van het jaar, heb je nog een jaar toegang tot alle filmpjes. Dit zit gewoon bij de prijs inbegrepen.

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Je ontvangt elke week 1 nieuw filmpje met 10 nieuwe gebaren + uitgebreide uitleg. Zo’n filmpje duurt ongeveer 10 – 15 minuten. De meeste deelnemers hebben daarna nog wel wat extra oefening nodig zodat gebaren ook blijven hangen. Als je geen behoefte meer hebt aan de uitleg, dan kun je ook een tweede filmpje openen in je leeromgeving, met alléén de gebaren. Dus zonder uitleg. Op deze manier kun je snel achter elkaar de gebaren herhalen.

Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Dat is het fijne van de GebarenChallenge: het is een online programma, die je kunt volgen in je eigen tijd en tempo, waar en wanneer je maar wilt. Ben je op vakantie? Met wifi kun je vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat inloggen op jouw online leeromgeving. Maar als je het fijner vindt, kun je ook de filmpjes lekker terugkijken als je weer thuis bent.

Hoe lang kan ik de filmpjes terugkijken?

In het pakket zit in totaal twee jaar lang toegang tot de online leeromgeving inbegrepen. 

Krijg ik ook een overhoring?

Nee, de GebarenChallenge is een online programma, die je kunt volgen wanneer het jou goed uitkomt. Wat we wél doen is dit: 4x per jaar oefenen we een gebarenverhaal met alle geleerde gebaren. Dit is een leuke manier om voor jezelf te kijken welke gebaren je nog weet en om te herhalen. 

Ontvang ik na afloop een certificaat?

Nee, je ontvangt geen certificaat

Hoe kan het dat je de GebarenChallenge voor zo’n lage prijs aanbiedt?

Heel simpel. Ik wil deze prachtige taal voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Het is mijn missie dat iedereen in Nederland basiskennis van gebaren heeft. Zodat niemand zich meer buitengesloten voelt en communicatie leuker en makkelijker wordt.

Ik wil weten wat mijn naamgebaar is?

Met duizenden deelnemers is het helaas niet mogelijk om iedereen persoonlijk een naamgebaar te geven. In de bonusvideo 'Naamgebaren' leg ik je uit hoe je aan jouw naamgebaar kunt komen.

Ik wil graag weten wat een bepaald gebaar is?

Met duizenden deelnemers is het niet te doen om alle individuele vragen naar gebaren te beantwoorden. Maar voor de deelnemers van de GebarenChallenge neem ik elke maand een vraag en antwoord-video op waarin ik 10 vragen van deelnemers beantwoord. Vaak zitten hier ook ‘wat is het gebaar voor…’ vragen bij die ik beantwoord.

Voor wie is de GebarenChallenge geschikt?

Echt voor iedereen: van baby's tot aan ouderen. Bij mijn weten is de jongste deelnemer 2 jaar en de oudste 97.

Wat is het verschil tussen babygebaren en de gebaren die ik in de GebarenChallenge leer?

Geen. Babygebaren en alle gebaren die je leert in de GebarenChallenge komen uit de Nederlandse Gebarentaal. 

Ik ken de basisgebaren al. Is de GebarenChallenge dan nieuw voor mij?

Dat is helemaal afhankelijk van welke gebaren je al kent. Als je alleen de begroetingen kent, dan haal je je hart op in deze cursus want er komt een scala aan onderwerpen aan bod.

Komt er een vervolg op de GebarenChallenge?

Ik ben nog aan het nadenken over de vorm, maar er komt dit jaar wel een nieuwe cursus die een prachtige aanvulling is op de GebarenChallenge. Meer informatie volgt later dit jaar. Je ontvangt hierover van mij een e-mail.

Bedrijven en scholen

Ik wil meedoen met mijn bedrijf of school?

Wat ontzettend leuk! Dit is zeker mogelijk. Vanaf 10 personen ontvang je 10% korting op je factuur. Vanaf 50 personen ontvang je ook 10% korting, en een gave bonus in de vorm van een live online workshop van Bianca. Je kunt ons mailen op support@gebarenchallenge.nl, met daarin de gegevens voor het kunnen versturen van de factuur en de namen van alle deelnemers (in Excel aangeleverd, op volgorde van voornaam, achternaam en mailadres).

Webinar

Ik heb een vraag voor het maandelijkse vraag en antwoord webinar:

Dit kun je sturen naar mijn team op support@gebarenchallenge.nl. Mijn team zet deze op een lijst met ingezonden vragen. Elke maand kies ik 10 vragen uit die ik in een vraag & antwoord webinar beantwoord. Ik kan het dus niet beloven, maar het is dus wel mogelijk dat jouw vraag op deze manier toch nog wordt beantwoord. 

Schrijf je nu in en start op 1 februari!

Volg de GebarenChallenge op social media: