Gratis minicursus:

Leer 15 zomergebaren uit de Nederlandse Gebarentaal!

Wat is het gebaar voor ‘strand’ of ‘parasol’?

Hoe gebaar je: ‘Ga je mee zwemmen in de zee’?

En waarom denk je bij het gebaar voor ‘barbecue’ aan satéstokjes? 

Je leert dit allemaal en nog veel meer in mijn superleuke GRATIS minicursus zomergebaren!

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en begin direct met oefenen. Lekker in je luie stoel of op het strand. Ruim 2000 enthousiaste deelnemers gingen je vorig jaar zomer al voor!

{a1902ar36576}

Hoe het werkt:

  • Na inschrijving ontvang je van mij een mailtje met toegang naar een speciale webpagina + wachtwoord, in onze exclusieve online GebarenAcademy.
  • Je ontvangt direct toegang tot video 1 met de eerste 5 zomergebaren.
  • De volgende twee dagen ontvang je toegang tot video 2 en 3.
  • In totaal leer je 15 zomergebaren + 3 echte gebarenzinnetjes!
  • Ik leg elk gebaar stap voor stap uit en je krijgt ezelsbruggetjes om gebaren makkelijker te onthouden.
Is het een probleem als ik tijdens de Minicursus op vakantie ga?

Nee, dit is geen probleem. Als je internet hebt, heb je altijd en overal toegang tot de filmpjes via de link en wachtwoord in je mail. Leuk om te weten: veel deelnemers oefenen de zomergebaren voor hun tent of op het strand.

Hoelang kan ik de filmpjes van de Minicursus Zomergebaren terugkijken?

De filmpjes blijven tot 10 september online staan. 

Ik krijg soms een zwart scherm in Vimeo: hoe kan dat?

Soms kan dit gebeuren. Dit heeft te maken met de kwaliteit van je internetverbinding op dat moment of met een tijdelijke storing bij Vimeo. Onze ervaring is dat eventuele storingen bij Vimeo altijd snel weer opgelost zijn. Mijn advies is: probeer het op een later moment nog een keer.

Wat is het verschil tussen Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met ondersteunende gebaren?

Nederlandse Gebarentaal (NGT) is zonder stem en heeft een eigen grammatica. Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG) volgt het gesproken Nederlands (dus ook de grammatica van het Nederlands) en je ondersteunt daarbij je woorden met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. In deze minicursus doen we NmG. De gebaren zelf zijn allemaal hetzelfde. Je kunt dus in NGT én NmG communiceren met dove, slechthorende en goedhorende mensen die gebarenvaardig zijn.

Is Gebarentaal internationaal?

Nee, Gebarentalen zijn over de hele wereld lokaal ontstaan en ontwikkeld. Net als gewone talen, zoals bijvoorbeeld het Engels, Nederlands en Duits, die ook lokaal zijn ontstaan. Vroeger was er natuurlijk ook nog geen internet of televisie. Dove mensen in Nederland leefden in hun eigen community en hadden geen contact met bijvoorbeeld dove mensen in Engeland en hadden dus geen idee hoe zij daar gebaarden. Op deze manier is dus hier de Nederlandse Gebarentaal ontstaan en in Engeland de Engelse Gebarentaal. Er bestaan nog veel meer Gebarentalen, zoals de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Noorse Gebarentaal etc.

 

Ik zie geen ondertiteling in mijn filmpjes. Wat nu?

Alle filmpjes hebben ondertiteling. Als je de ondertiteling niet automatisch ziet verschijnen, klik dan even op het knopje CC rechtsonder in beeld. Eventueel kun je nog kiezen voor 'Nederlands'. Als het goed is zie je nu de ondertiteling verschijnen.

Ik ben linkshandig. Is dat een probleem?
Dat is geen probleem, je kunt gewoon met links gebaren! Er zijn ook veel dove mensen die linkshandig zijn en voor wie Gebarentaal hun moedertaal is. Zij gebaren ook gewoon met links. Ik ben zelf rechtshandig, dus je kunt de gebaren in mijn filmpjes gewoon spiegelen. Heel simpel voorbeeld: als ik met rechts op mijzelf wijs als gebaar voor ‘ik’ dan kun jij dit dus gewoon met je linkerhand doen. 
Ik wil nog meer gebaren leren, kan dat?
Ja dat kan! Je ben van harte welkom om mee te doen aan mijn jaarprogramma de Nederlandse GebarenChallenge. Dit is een online gebarencursus waarin je een jaar lang elke week 10 nieuwe gebaren leert. Meer informatie lees je op mijn website: www.gebarenchallenge.nl 

Wil jij ook gratis zomergebaren leren?

Hartstikke leuk! Ik kan niet wachten om samen met jou onze handen te laten wapperen. Schrijf je nu in en je ontvangt vandaag in je mailbox de eerste les.

{a1902ar36576}

Volg de GebarenChallenge op social media: