fbpx

Leer online & met plezier 500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal!

✓ Video’s met stap-voor-stap uitleg
✓ Oefen in je eigen tijd en tempo
✓ Superleuk voor jong en oud
✓ Inschrijven t/m 1 maart

Jouw eenmalige kosten zijn € 29,95

Denk je dit ook wel eens?

  • Is gebarentaal niet heel moeilijk om te leren?
  • Kun je ook gebaren leren als je linkshandig bent?
  • Ben ik niet te oud om ermee te beginnen?

Dan ben ik heel blij dat je hier nu bent. Want ik ben ervan overtuigd dat jij ook kunt leren gebaren, net als de meer dan 35.000 mensen die je voorgingen. Jong en oud, links- en rechtshandig, professionals en (groot)ouders; iedereen kan meedoen met de Gebarenchallenge, hét online programma om te leren praten met gebaren.

Met de unieke methode die ik ontwikkelde leer je in een jaar tijd heel gemakkelijk ruim 500 gebaren. Elk gebaar leg ik je stap voor stap uit en ik geef je achtergrondinformatie en handige ezelsbruggetjes om ze gemakkelijk te onthouden. Elke les pas je direct toe in de praktijk en al snel kun je met je geleerde gebaren je eerste gesprekken voeren.

In de Gebarenchallenge praten we gewoon Nederlands en gebruiken ondersteunende gebaren.

Gebarentaalweetje

Het maakt niet uit of je links- of rechtshandig bent. Je kunt alle gebaren met links en rechts maken. De betekenis blijft gewoon hetzelfde.

Wie gingen je voor?

Na vijf populaire edities weet ik dat er veel verschillende mensen met de Gebarenchallenge meedoen. Allemaal met een eigen reden, en elke reden is goed! Dat blijkt jaar na jaar uit de enthousiaste mails die ik ontvang. Een paar voorbeelden om je een idee te geven:

✓ Een oma voor haar dove kleinkind
✓ Een team voor hun slechthorende collega
✓ Ouders met hun kind met TOS of downsyndroom
✓ Een stewardess voor haar gebarentalige reizigers
✓ Een klas voor hun algemene ontwikkeling
✓ Een groep vriendinnen, gewoon voor de lol

Dit zeggen eerdere deelnemers 

De verpleegkundige kon met mij gebaren na mijn operatie, omdat ze toevallig de Gebarenchallenge volgde. Dit had ik nog nooit meegemaakt! 

– Wendy Ophof

Nu heb ik een manier om met mijn zoon te communiceren. Hij is bij lange na niet meer zo boos of verdrietig. Ik ben er zo blij mee!

– Maartje Vennik

Mijn dochter Mirthe (9) vindt het helemaal geweldig. Het geeft haar zelfvertrouwen.

– Smuk Wolting

Hoe werkt het?

10 Gebaren per week

Elke week ontvang je een video van ongeveer 15 minuten waarin je 10 nieuwe gebaren leert rondom een bepaald thema. In totaal krijg je dus 52 video’s met 500+ gebaren. Alle video’s zijn ondertiteld.

Zelfstudie

Je leert gemakkelijk en ontspannen thuis op de bank, op vakantie, in de trein of waar je ook maar een goede internetverbinding hebt. Je hoeft geen toetsen te maken of examen te doen. Het gaat erom dat je het met plezier in praktijk brengt.
}

Je leert in je eigen tempo

De cursus mag dan challenge heten, maar het is gewoon een gebarencursus die je helemaal in je eigen tijd en tempo volgt. Komt het een keer een week of langer niet uit? Je houdt nog een jaar na het einde van de Gebarenchallenge toegang tot de online omgeving. Geen probleem dus!

Opbouw van de lessen

 

De thema’s per week zijn een verrassing, maar het is natuurlijk wel prettig om een beetje te weten wat je kunt verwachten:

Na 5 lessen

Weet je hoe je iemand begroet, vraagt hoe het gaat, wat te drinken aanbiedt en een compliment geeft.

Na 10 lessen

kun je ook nog nog een gesprekje voeren over het weer en het verkeer, leer je werkwoorden en krijg je je eerste gebarenverhaaltje.

Lessen 11 t/m 52

De basis is gelegd. Nu gaan we je gebaren-woordenschat uitbreiden. We sluiten daarbij aan bij de seizoenen en feestdagen.

Dit zeggen eerdere deelnemers 

Tijdens een superleuke date met een dove man bleek dat de gebaren die ik heb geleerd in de Gebarenchallenge het communiceren een stuk makkelijker maakten!

– Wendy Danenberg

Eigenlijk wilde ik een offline cursus doen, maar die kan ik vanwege werktijden niet volgen. Dus ik was heel blij toen ik deze online cursus vond. Het wordt allemaal heel duidelijk uitgelegd en is echt super leerzaam!

– Hanne van Beers

Ik ben postbode bij de Gelderhorst, een verzorgingshuis speciaal voor dove mensen. Als ik nu iemand tegenkom, gebaar ik altijd goedemorgen!

– Sarah de Jong

Extra: online workshop

Bedenk je eigen naamgebaar!

In deze superleuke online workshop bedenk je jouw persoonlijke naamgebaar! Ik leg je precies uit wat het is en hoe het werkt. Als je je inschrijft voor de Gebarenchallenge doe je automatisch mee.

Over jouw gebarentrainers

Bianca van der Horst

Bianca van der Horst is oprichter van de Nederlandse Gebarenchallenge en gebarentrainer. Ze werkt al bijna twintig jaar met doven en slechthorenden, is zelf slechthorend sinds haar geboorte en weet als geen ander hoe het is als communiceren lastig gaat. De Gebarenchallenge begon in 2017 als initiatief om mensen in haar eigen omgeving op een leuke manier gebaren te leren. De door haar ontwikkelde methode bleek meteen een groot succes. Het is Bianca’s missie dat meer mensen leren communiceren met gebaren, zodat minder mensen zich buitengesloten voelen.

Onno Crasborn

Onno Crasborn werkt sinds dit jaar mee aan de Gebarenchallenge: je zult hem zien in de tien webinars waar hij vragen van deelnemers beantwoordt. Onno is zelf horend, en begon ruim 25 jaar geleden als student met het leren van Nederlandse Gebarentaal. Het werd zijn passie: hij deed er al heel veel onderzoek naar en werkte als tolk gebarentaal. Zijn missie is om iedereen in Nederland gebarentaal te laten leren. Naast zijn werk voor de Gebarenchallenge is Onno hoogleraar Nederlandse Gebarentaal aan de Radboud Universiteit.

Gebarentaalweetje

Gebarentaal is niet internationaal. Elk land heeft een eigen gebarentaal.

De Gebarenchallenge nog even op een rijtje

1.

Je kunt inschrijven t/m 1 maart 2022. We gaan samen één jaar rond.

2.

Je krijgt je eigen persoonlijke inloggegevens voor onze fijne online leeromgeving.

3.

Elke week ontvang je op dinsdag een nieuwe video met 10 gebaren.

4.

Na een jaar heb je 52 video’s met in totaal 500+ gebaren in je leeromgeving staan.

5.

Je houdt na dit jaar nog een extra jaar toegang tot alle video’s dus je hebt alle tijd.

Met jouw deelname aan de Gebarenchallenge steun je de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind!

De NSGK heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb zelf natuurlijk een handicap en ben opgegroeid met een meervoudig gehandicapte broer. Maar er doen ook veel enthousiaste kinderen met een handicap mee met de Gebarenchallenge. De NSGK zet zich voluit in voor deze kinderen en daarom steun ik hen graag. Doe jij ook mee?

Ook voor scholen en bedrijven

Wil jij samen met je leerlingen of collega’s aan de slag met gebaren leren? Bijvoorbeeld omdat jullie een dove of slechthorende leerling op school hebben of omdat je als bedrijf wilt dat iedereen zich welkom voelt? Ook dan kun je meedoen aan de Gebarenchallenge. Al heel veel bedrijven en scholen gingen je voor!

Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Stuur een mail naar: support@gebarenchallenge.nl.

Dit zeggen eerdere bedrijven 

Ik ben me er nu pas van bewust dat als je niet kunt horen, er maar weinig mensen je taal spreken. Dat moet anders! En daar lever jij een prachtige bijdrage aan.

– Céline Lennertz / Provincie Limburg

In een inspirerende, interactieve sessie hebben we samen met de gebaren geoefend en Bianca kon zelfs een blinde collega laten ervaren hoe gebaren werken!

– R. Veldhuis

Nog bedankt voor je TOP workshop!! 

– Marcel Mulders – Randstad

Veelgestelde vragen

Ik ben linkshandig, is dat een probleem?

Nee, dat is zeker geen probleem. Er zijn ook dove mensen die linkshandig zijn en voor wie gebarentaal hun moedertaal is. Bianca is rechtshandig. De gebaren die zij met rechts maakt, maak jij met links.

Is gebarentaal internationaal?

Nee, gebarentaal is niet internationaal. In elk land hebben dove mensen in de loop van de tijd hun eigen gebarentaal ontwikkeld. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Franse Gebarentaal enz.

Ik heb al een keer meegedaan, is deze Gebarenchallenge nieuw?

De Gebarenchallenge is hetzelfde programma dat elk jaar wordt herhaald. Alleen als je eerder hebt meegedaan in 2017 of 2018 is deze Gebarenchallenge voor jou wel nieuw.

Ik heb eerder meegedaan, tot wanneer hou ik toegang tot de lessen?

Kijk hieronder in welk jaar je hebt ingeschreven, daarnaast zie je tot wanneer je toegang hebt. 

  • 2019: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2021.
  • 2020: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2022.
  • 2021: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2023.
  • 2022: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2024.
Ben ik verplicht om elke week mee te doen?

Nee, je bent tot niets verplicht en volgt het programma zoals je zelf wilt.

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Een les met 10 nieuwe gebaren duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daarnaast wilt nemen om de geleerde gebaren te herhalen.

Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Als je een internetverbinding hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je kijkt ze na je vakantie terug.

Hoe lang kan ik de filmpjes terugkijken?

Na afloop van de Gebarenchallenge (het eerste jaar) heb je nog een heel extra jaar toegang tot alle lessen.

Krijg ik ook een overhoring?

Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.

Ontvang ik na afloop een certificaat?

Nee, je ontvangt geen certificaat.

Schrijf je nu in en start op 1 februari!

Volg de Gebarenchallenge op social media: