fbpx

Leer in 3 online lessen de belangrijkste gebaren rondom het Coronavirus.

 

Zodat jij er voor iedereen kunt zijn en voor iedereen kunt zorgen.

 Extra: praktische tips voor communicatie met dove en slechthorende patiënten. 

Schrijf je nu in! Je investering is eenmalig € 29,95. 

Deze training is voor jou

 Deze training is voor iedereen, maar vooral voor mensen die in de gezondheidszorg werken. Denk aan: verpleegkundigen, (huis)artsen en thuiszorgmedewerkers.

Juist nu is goede communicatie belangrijker dan ooit. Voor doven en slechthorenden is het kunnen zien van de mond en gezichtsuitdrukking daarbij onmisbaar. Dat veel mensen nu mondkapjes dragen, maakt goed contact behoorlijk lastig. Een Gebarentaal – of schrijftolk kan op afstand ingezet worden, maar dat vraagt planning en organisatie. Improvisatie met handen en voeten kost vaak veel tijd en zorgt voor verwarring. 

Daarom heb ik deze training ontwikkeld. Omdat ik het belangrijk vind dat we elkaar juist nu blijven begrijpen.

Niet werkzaam in de zorg? Voel je ook welkom als jij deze gebaren wilt leren, omdat je bijvoorbeeld: 

 • thuis of in je werk met iedereen wilt kunnen gebaren over het virus;
 • je dove of slechthorende (klein)kind wilt uitleggen wat er speelt;
 • een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebt en daarom deze gebaren wilt leren om je ook over dit onderwerp goed te kunnen blijven uiten.

Je kunt de training heel goed in je eentje doen, maar samen kan ook. Dat is misschien zelfs nog krachtiger. Zo ben jij straks samen met je naasten of collega’s klaar voor ieder scenario.

Doe mee aan deze training en leer onder andere:

 

 • de belangrijkste gebaren rondom het coronavirus. Denk aan de ziekteverschijnselen en behandelmethodes. Maar ook praktische gebaren die je nodig hebt in de zorg voor mensen, zoals de gebaren voor eten, drinken en ontlasting;
 • hoe je vragen stelt met gebaren, zodat je er zo snel mogelijk achter komt wat iemand nodig heeft;
 • hoe je iemand in gebarentaal kunt steunen en geruststellen.

Daarnaast krijg je van mij handige en eenvoudige communicatietips die je altijd kunt toepassen, ook als je (nog) geen gebaren kent.

Dingen waar je nu misschien nog geen rekening mee houdt, zoals wat te doen als je een mondkapje draagt of hoe je slim gebruik maakt van lichtval in de kamer.

 

Wie is Bianca?

Deze training is ontwikkeld door mij – Bianca van der Horst. Ik ben ook de maker van de Nederlandse Gebarenchallenge, waarmee ik al 35.000 mensen online op mijn unieke, toegankelijke manier leerde gebaren.

Ik ben zelf slechthorend en weet als geen ander hoe moeizaam communicatie kan zijn. Zeker als je ziek of gespannen bent, is dit een extra uitdaging. Daarom heb ik deze training gemaakt als handreiking in de communicatie met doven en slechthorende patiënten in deze crisistijd.

Zodat niemand zich buitengesloten of wanhopig hoeft te voelen, maar iedereen elkaar zonder problemen kan blijven begrijpen.

Dit zeggen eerdere deelnemers 

“Echt een aanrader voor iedereen! Je leert op een leuke, ontspannen manier enorm veel gebaren. En je past gewoon toe wat je zelf wilt/kunt.”

– Daniëlle van Gils –

“Ik als niet-slechthorende vind het ontzettend leuk om op deze manier gebaren te leren! Het is leerzaam, nuttig én je hebt er zoveel plezier aan. Leren is zelden zo leuk geweest. Heel veel dank aan Bianca!”

– Claudia de Kruijff –

Graag wil ik je laten weten dat de gebaren ook helpen bij taalbarrières! Op mijn werk, als postassistente van de huisartsenpost in Den Haag, komen vele nationaliteiten aan de balie van de dokterspost. Met de gebarenkennis durf ik nu veel meer te “vragen” via gebaren en dat wordt goed begrepen!!!!! Leuk hé!

– Marion Schenk

Dit krijg je

 • Online training met 3 lessen
  Je krijgt 3 lessen met gebaren, plus extra communicatietips. Elke video duurt maximaal 20 minuten. Je krijgt direct toegang tot alle lessen.
 • Stap voor stap leren
  Je ontvangt per gebarenles: een video met uitleg, een video met alleen de gebaren om snel terug te kijken en een pdf met de woordenlijst.
 • 1 jaar toegang
  De lessen blijven een jaar lang toegankelijk. Dus mocht je het de komende weken te druk krijgen, kun je op een rustiger moment alsnog starten. 
 • Officiële gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal
  Net als in de GebarenChallenge leer ik je de officiële gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal zoals vastgelegd bij het Nederlands Gebarencentrum.

Zo werkt het 

Enthousiast geworden en je wilt meedoen? Je bent van harte welkom!

 • Je schrijft je in
  Via onderstaande knop meld je je aan voor 29,95 EUR.
 • Je ontvangt na inschrijving direct je inloggegevens
  Je krijgt van ons een welkomstmail met je persoonlijke inloggegevens voor de Gebarenacademy.
 • Je start direct
  Alle lessen staan voor je klaar om mee aan de slag te gaan.

 

Meedoen met een groep

Wil jij met een groep meedoen aan deze training? Neem dan even contact met mij op over de mogelijkheden. Stuur een mail naar: support@gebarenchallenge.nl 

Veelgestelde vragen

Ik ben linkshandig, is dat een probleem?

Nee, dat is zeker geen probleem. Er zijn ook dove mensen die linkshandig zijn en voor wie gebarentaal hun moedertaal is. Bianca is rechtshandig. De gebaren die zij met rechts maakt, maak jij met links.

Is gebarentaal internationaal?

Nee gebarentaal is niet internationaal. In elk land hebben dove mensen in de loop van de tijd hun eigen gebarentaal ontwikkeld. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Gebarentaal, Amerikaanse Gebarentaal, Franse Gebarentaal enz.

Ik heb al een keer meegedaan, is deze Gebarenchallenge nieuw?

De Gebarenchallenge is hetzelfde programma dat elk jaar wordt herhaald. Alleen als je eerder hebt meegedaan in 2017 of 2018 is deze Gebarenchallenge voor jou wel nieuw.

Ik heb eerder meegedaan, tot wanneer hou ik toegang tot de lessen?

Kijk hieronder in welk jaar je hebt ingeschreven, daarnaast zie je tot wanneer je toegang hebt. 

 • 2019: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2021.
 • 2020: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2022.
 • 2021: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2023.
 • 2022: je houdt toegang tot alle video’s t/m 31 januari 2024.
Ben ik verplicht om elke week mee te doen?

Nee, je bent tot niets verplicht en volgt het programma zoals je zelf wilt.

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan oefenen?

Een les met 10 nieuwe gebaren duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daarnaast wilt nemen om de geleerde gebaren te herhalen.

Ik ga op vakantie, is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem. Als je wifi hebt kun je op vakantie je lessen gewoon blijven volgen. Of je kijkt ze na je vakantie terug.

Hoe lang kan ik de filmpjes terugkijken?

Na afloop van de Gebarenchallenge (het eerste jaar) heb je nog een heel extra jaar toegang tot alle lessen.

Krijg ik ook een overhoring?

Nee, je krijgt geen overhoring, toets of examen.

Ontvang ik na afloop een certificaat?

Nee, je ontvangt geen certificaat.

“Samen zorgen we ervoor dat niemand zich in deze tijden van binnen zitten nog buitengesloten voelt. Samen zorgen we voor elkaar.”

Volg de Gebarenchallenge op social media:

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Bianca Berndsen van Studio Leff